06 / 05 / 2024

Ordu tarihi evleri

Ordu tarihi evleri

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

Bandırma Edincik Mahallesi emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir'e bağlı Bandırma ilçesinde yer alan Edincik Mahallesi tarihi evleri ile emlak yatırımcılarının gözdesi haline geldi.

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Ordu Belde Evleri'nin yıkımı durduruldu mu?

Belde Evler'in 3. bloku yıkılmadan, yıkım işlemleri durduruldu. ORÇEV, Erdoğan’ın “Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?” dediği Belde Evler'in 3. blokunun yıkımının durdurulma sebebini soruyor...

Ordu Belde Evleri’nin yıkımı sürüyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evleri Projesi için yıkım kararı alındı. Bu kapsamda başlatılan projenin yıkımı devam ediyor.

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi evleri restore ediyor.

Adatepe'de taş evler 3 milyona satılıyor!

Doğayla iç içe yaşamak için büyük şehirlerden kaçanların tercihi olan Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yeni yaşam alanları haline geldi. 

Beykoz'un tarihi evleri kayıt altına alınıyor!

Beykoz Belediyesi, tescil kaydı oluşturulan tarihi yapılar arasında can ve mal güvenliğini tehdit eden toplumun hoş görmediği olayların yaşandığı Merkez, Yalıköy ve Kanlıca mahallelerindeki 28 yapıyı kayıt altına alıyor..

Çanakkale Adatepe köyünde taş evler 2-3 milyon liraya satılıyor!

Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı oldu.

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

Ordu tarihi evleri Haberi

Ordu tarihi evleri

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, otantik mimarisi yansıtan tarihi evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde daha önce 13 evin restore edildiğini açıkladı. Bu mahallede halen günümüze kadar gelmiş ancak zamana direnen diğer tarihi evlerin de geleceğe kazandırılması amacıyla çalışma yapıldığını belirten Uğur Toparlak, “Bu mahallede bulunan 24 tarihi evden 17’si daha restorasyon projesi Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylandı. Bundan sonraki süreçte bu 17 tarihi evin restorasyonu için ihale açılacak. Bu yıl içinde restorasyon çalışmasına başlanacak” açıklamasını da sözlerine...