06 / 05 / 2024

ordu taşbaşı Eski Vali Konağı restorasyonu

ordu taşbaşı Eski Vali Konağı restorasyonu

Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan ve Valilik Konutu olarak kullanılan “Eski Vali Konağı” binasının restorasyonu bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek...

TOKİ Kayseri İncesu Saraycık 2020 başvuruları 13 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri İncesu Saraycık projesi için başvuru dönemi 13 Ocak'ta başlıyor.

TOKİ 100 bin sosyal konut başvuruları 16 Aralık'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 100 bin sosyal konut projesi için başvuru dönemi 16 Aralık'ta başlıyor. Projelerde 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Muş Merkez 2019 başvuruları 9 Aralık'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Muş Merkez 2019 projesi için başvurular 9 Aralık'ta başlıyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran Bursa'da eğitim verdi!

Lüks konut uzmanlık alanında Türkiye'nin sürdürülebilir en başarılı ismi Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Lüks Konut Satışı Eğitimi" adı altında Bursa da eğitim verdi...

TOKİ Samsun Canik başvuruları 19 Ağustos'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Canik projesinde yer alan konutlar için başvurular 19 Ağustos'ta başlıyor.

Ege Perla Bilim Şenliği 20 Ağustos'ta başlayacak! 

İzmir Bayraklı'nın yeni cazibe merkezi Ege Perla'nın düzenlediği Bilim Şenliği 20 Ağustos'ta başlıyor. Etkinlikte ilginç atölyeler ve etkinlikler yer alacak. 

Evrim Kırmızıtaş Başaran: Yalı daireleri üçte biri fiyatına satılıyor!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yabancıların ilgisiyle yalı daireleri ve köşk satışlarında artış olduğunu söyledi. Başaran, özellikle yalı dairelerinin fiyatlarının yatırım için çok cazip olduğunu açıkladı. 

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Evrim Kırmızıtaş Başaran'a 5 ödül birden!

Remax Dünya Rekortmeni Evrim Kırmızıtaş Başaran, Remax Türkiye'nin düzenlediği ödül gecesinde toplam 5 ödül birden aldı..

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

TOKİ Kars başvuruları 4 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Sarıkamış projesinde yer alan konutlar için başvurular 4 Şubat'ta başlıyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran Finlandiya'da tatil yaptı!

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran ve ünlü gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran Finlandiya'da tatil yaptı.

Afyonkarahisar TOKİ başvuruları 21 Ocak'ta başlıyor!

Afyonkarahisar TOKİ projesinde yer alan 42 adet konut için başvurular 21 Ocak'ta başlıyor.

ordu taşbaşı Eski Vali Konağı restorasyonu Haberi

ordu taşbaşı Eski Vali Konağı restorasyonu


Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren 1970’li yılların başına kadar Valilik Konutu olarak kullanılan, daha sonra İl Özel İdaresi'nce satılan ve özel mülkiyete geçen “Eski Vali Konağı” binasının restorasyonu bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek.


Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren, 1973 yılına kadar 31 Vali’nin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’, kaderine terk edilmiş halde, harabe bir vaziyette yıkılmayı beklerken, Orduluların yoğun talebi ve dönemin Valisi Orhan Düzgün’ün çabaları sonucu yeniden hayat buldu. Orhan Düzgün’ün Ordu’da göreve başladığı ilk aylarda Osmanlı mimarisinin özgün örneklerinden birisi olarak dikkatini çektiği, Ordu’nun tescilli yapılarından birisi olan ‘Eski Vali Konağı’ binası yoğun uğraşlar sonucu mahkeme kararıyla kamulaştırılarak özel mülkiyetten tekrar kamu mülkiyetine...