25 / 07 / 2024

Ordu Üniversitesi Barajı son durum

Ordu Üniversitesi Barajı son durum

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatı iki yıl içerisinde bitecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya kazandırılan 900 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

Ordu İlküvez Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) yaptığı açıklamada, Ordu'daki İlküvez Barajı inşaatının tamamlandığı belirtti.

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Ordu Üniversitesi'ne yeni fakülte!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’da Ordu Üniversitesi bünyesinde fakülte açmak için harekete geçtiklerini belirtti. Hazineye geçen hastane binasının üniversiteye kazandırılması planlanıyor.

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Eğitim Merkezi Eylül'de açılacak!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsü içerisinde Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi inşa ediliyor. Projenin Eylül'de hizmete açılması bekleniyor.

Odü Rektörlük Binası inşaatı devam ediyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, inşaatın devam ettiği Odü Rektörlük Binaında incelemeler yaptı.

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesi'ne devrediliyor!

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

Ordu İkizce MYO'nun inşaatı tamamlandı!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İkizce Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi binası yıl içinde tamam!

Yapımına 2014 yılının Mart ayında başlanan ve bu yıl içinde tamamlanması beklenen 4 bin 900 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Zirat Fakültesinin mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor

Ordu'ya yeni eğitim ve araştırma hastanesi geliyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zorlu bir kamulaştırma sürecinden sonra ODÜ eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağını açıkladı.

Ordu Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yenileniyor!

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin çehresi yeni yapılacak olan ek binası, peyzaj çalışmaları ve sosyal donatılarıyla değişecek.

Ordu Üniversitesi Barajı son durum Haberi

Ordu Üniversitesi Barajı son durum

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Kampüsünün hemen yanında bulunan Çırçıp Deresi’nin aşırı yağmurlarda su baskınlarına sebep olarak çevre yerleşim birimleri ile üniversite kampüsünü tehdit etmesi üzerine derenin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ÖDÜ Barajı'nda sona yaklaşılıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında derenin gölet haline getirilerek hem su baskınlarının önlenmesi hem de içme suyu temin edilmesi amaçlanıyor.

Geçen yıl yapımına başlanılan projenin kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. yaklaşık 30 metre olan baraj tipi göletin 3 bin dekar araziyi taşkınlardan koruması bekleniyor.

Baraj ile ilgili konuşan yetkililer, “Baraj tipi gölet faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 8 bin öğrencinin öğrenim gördüğü ve 2 bin kişilik öğrenci yurdunun da bulunduğu üniversite kampüsüne içme suyu sağlanacak. Aynı zamanda kampüs alanı...