19 / 05 / 2024

ordu yeraltı suları

ordu yeraltı suları

TÜİK 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor...

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

Ordu'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında heyelan nedeniyle kapanan yollar açılıyor. Kar temizleme çalışmaları ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar onarılıyor.

Ordu Boztepe'ye basamaklı merdiven projesi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hazırladıkları merdiven projesiyle adına türküler yakılan Ordu’nun derelerini tersine akıtacaklarını söyledi. Taşbaşı Kilisesi'nin yanındaki derenin altındaki 150 metrelik kısımdaki sular yukarı akıtılacak.

Ordu'ya dünya standartlarında arıtma tesisi!

Ordu’da içme sularının kalitesini artırmaya yönelik arıtma tesisi yapım, onarım ve restorasyon çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ulubey'e son teknoloji sistemlerinin uygulandığı, dünya standartlarında içme suyu arıtma tesisi kazandırdı.

Ordu Ünye'nin altyapısı yenilendi!

Ünye Saray Caddesinde yenilenen isale hattından artık sular akmaya başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Saray Caddesinde eskiyen su hatlarına neşter atarak isale ve şebeke hatlarını yeniledi.

Ordu'da içme suları denetim altına alındı!

Ordu Su ve Kanalizasyon ( OSKİ ) Genel Müdürlüğü, Ordu il genelindeki içme suyunu ayda 600 numune alarak sıkı analizlerle denetim altında tutuyor.

Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi'nden çevre protokolü!

Çiğli Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda Ege Üniversitesi ile işbirliğine giderek başta atıklar, yeraltı sularındaki kirlenme, geri dönüşüm konuları olmak üzere birçok çevresel sorunun çözümüne ilişkin protokol geliştirilmesi kar

Türkiye'deki yeraltı sularının seviyeleri düştü!

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

Sapanca Gölü'nden Kocaeli'ne çekilen su azaltıldı!

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı.

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.

Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Konya'nın Karapınar İlçesi sınırlarında bulunan ve 'dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu. Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölde, tuz tabakaları oluştu

ordu yeraltı suları Haberi

ordu yeraltı suları


Yerüstü su kaynaklarıyla dikkat çeken Ordu’da bulunan belediyelerin içme ve kullanma suyunu daha çok yer altından sağladığı belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor.


Ordu’nun büyükşehir olmadan önce gerçekleştirilen istatistiklere göre, Ordu’nun kullandığı içme suyu miktarı yaklaşık 40 milyon metreküp olarak belirlendi. Belediyeler sorumlu oldukları nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak, gölet, akarsu ve yeraltından su temin ediyor. Buna göre, il genelinde yeraltında çekilen su miktarı 22 milyon metreküp olarak belirlenirken, gölet ve akarsulardan 17 milyon metreküp, kuyulardan ise 15 milyon metreküp su çekildiği kaydedildi.


İstatistiklere göre, en çok yeraltı suyu alarak arıtma yoluyla...