07 / 05 / 2024

orduya hangi oteller yapılacak

orduya hangi oteller yapılacak

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla, marka otel yatırımcılarının Ordu'ya yöneldiğini ve otel yatırımı yapmak için yer aradığını söyledi.

2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? İşte emlak vergisi ödenecek aylar...

Hangi hallerde kimler beyanname verir?

Veraset ve intikal vergisi, bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken bir vergiye deniyor. Peki, hangi hallerde kimler beyanname verir?

Fairmont Raffles, Bodrum ve İstanbul’da yeni oteller açmaya hazırlanıyor!

FAİRMONT, Raffles ve de Swissotel markaları ile 32 ülkede faaliyet gösteren Fairmont Raffles Hotels International ( FRHI ), Bodrum ve İstanbul’da yeni oteller açmaya hazırlanıyor.

Orman alanlarında hangi izinler verilecek?

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelikler bugün (18 Nisan 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre orman alanlarında hangi izinler verilecek? İşte yönetmelikte açıklanan verilebilecek izinler..

Apartmanda kiracı hangi giderlere katılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Peki, apartmanda kiracı hangi giderlere katılır? İşte kiracının ödemesi gereken giderler..

Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir?

12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu aranmıyor. Peki sığınak zorunluluğu aranmayan diğer yapılar nelerdir? Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir? İşte yanıtı...

Nisan ayında hangi vergiler ödenecek?

Hangi ayda hangi vergilerin ödeneceğine ilişkin açıklamalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Buna göre Nisan ayında hangi vergiler ödenecek? Hangi beyannameler verilecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi...

Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Harita Bürosu hangi evrak ve dilekçeleri ister?

Belediyelerin Emlak ve Numarataj Servisi Harita Bürosu hangi işlem için hangi evrakları, dilekçeleri ister? Harita Bürosu işlemleri için hangi evraklar gerekir? Harita Bürosu işlemleri için hangi dilekçeler hazır olmalıdır? İşte cevaplar...

Sığınak hangi binalarda zorunludur?

Tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Peki, sığınak hangi binalarda zorunludur?

Hangi kredi masrafları geri alınabilir?

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümlere ve Yargıtay tarafından alınan kararlara göre dosya masrafları iade edilebiliyor. Peki, hangi kredi masrafları geri alınabilir?

Deprem testi hangi araçlarla, nasıl yapılır?

Deprem testi binalarda nasıl yapılır? Binalara deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testinde kullanılan araçlar hangileridir? Deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testi hangi araçlarla ve nasıl yapılır? İşte cevaplar...

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

orduya hangi oteller yapılacak Haberi

orduya hangi oteller yapılacak

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ndeki deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın 11 ay önce hizmete açılmasıyla kente ziyaretçi ilgisi de artmaya başladı.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanının açılmasıyla birlikte ulaşımın kolaylaştığını, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun olarak ziyaret etmeye başladığı kente, marka otel yatırımcılarının da ilgi gösterdiğini söyledi.


Yapılan tanıtımlarla, havalimanının hizmete girmesinin ardından geçen yıl kenti ziyaret eden turist sayısının yüzde 42 arttığını ve 490 bin'e ulaştığını ini belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

"Körfez ülkelerinden de bölgeye gelenler arttı. Havalimanıyla birlikte ulaşım kolaylaştı. Bundan sonraki yıllarda turist hedefimiz 1 milyon. Kentteki insanlarda bu turizm bilincine ulaştı. Otel yatak kapasitemiz 5 bin 500 civarında. Markalı ve büyük oteller Ordu'ya yatırım yapmak için yer arayışı içinde. İnsanlarımız doğayla baş başa, kuş sesleri içerisinde ormanda ve...