02 / 05 / 2024

örenyeri modernizasyon

örenyeri modernizasyon

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2010 yılından bu yana 49 müze ve ören yerinde uyguladığı modernizasyon ve gişe işletme sayısı, aralarında Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğu müze ve örenyeri ile birlikte 154'e yükseldi.

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

Çelik sektöründe yatırım iştahı arttı!

Hurda fiyatlarının son günlerde birçok sebebe bağlı olarak gerilemesi ve geçen yılın son çeyreğinde çelik talebine yönelik yüksek talep, sektördeki yatırım iştahını artırdı. Şirketler modernizasyon ve ek kapasite yatırımı için harekete geçti. 

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

DİKA'dan Dara Antik Kenti'nin restorasyonu için 4 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından uygulanan "Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi" için 4 milyon TL destek sağlanacak.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

REHAU yılın en yapı ürünleri üreticisi seçildi!

Sürdürülebilir inşaat ve modernizasyon sistemlerini hayata geçiren REHAU, Build 2018 tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Bina Ödülleri” töreninde yılın “En İyi Polimer Esaslı Yapı Ürünleri Üreticisi” seçildi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Samsun-Sivas demiryolu hattında modernizasyon çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Hat Eylül'de açılacak...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kiralık gişeler! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 53 müze ve örenyeri gişe 9 yıl süreyle kiraya verilecek. geçici teminat tutarı 20 milyon TL olan ihalede muhammen bedel yıllık  153.5 milyon TL olarak belirtiliyor.  İhale 24 Ekim ’de Ankara ’da gerçekleştirilecek. 

KONE ile bina modernizasyonu güvencede!

Asansör veya yürüyen merdiveniniz için, modernizasyon çalışmasına başlamadan önce mutlaka nelerin yapılması gerektiği KONE, Care for Life™ hizmeti ile sunuluyor.

Tapu ve Kadastro'dan modernizasyon projesi ihaleleri!

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi kapsamında Kadastro Harita ve Bilgilerinin Güncellenmesi ve Kadastro Haritalarının Sayısallaştırılması işi yaptırılacak. İhaleler için en geç 18-20 Nisan'a kadar teklif verilebilecek.

Manisa Sarıgöl'e yeni mezbaha!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl’de yeni hayvan pazarına modernizasyon çalışmaları kapsamında yeni mezbaha inşaatını tamamladı. Yeni mezbaha, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak yapıldı.

örenyeri modernizasyon Haberi

örenyeri modernizasyon

KISA adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2010 yılından bu yana 49 müze ve ören yerinde uyguladığı modernizasyon ve gişe işletme sayısı, aralarında Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğa müze ve orenyeri ile birlikte 154'e yükseldi. 


Müze ve ören yerlerine daha fazla ziyaretçi çekmek için 2013 yılı Ekim ayından itibaren ikinci aşama olarak ihaleye çıkarılan '105 Muze ve Örenyerinin Modernizasyonu' için düğmeye basıldı. Sürdürülebilir turizm ve kültürel seferberlik anlayışı ile mjze ve orenyerlerıni ön plana çıkaran TÜRSAB, aralarında Çağırkan Kalehoyuk Müzesi'nin de bulunduğu 10b müzeyle birlikte 154 muze ve orenyerinde daha çağdaş bir kimlik kazandırmak için proje başlattı. 


Projeyle birlikte kültürel varlıkların korunması için kaynak sağlamak, ziyaretçi sayısını arttırmak ve toplumda muze algısını güçlendirmek amacıyla yola çıkan TÜRSAB, ihalesini kazandığı...