18 / 05 / 2024

Organize Teknopark projesi

Organize Teknopark projesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Yozgat'ta inşa edilecek OSB için 38 milyon TL kaynak!

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde inşası planlanan Fuat Oktay Organize Sanayi projesi için bakanlık tarafından 38 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

Düzce 1. OSB'nin genişletilmesi projesi meclis gündeminde!

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

GOSB Teknopark'ta herkes yerini alabilecek!

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

Ahi Evran Projesi, Çorum'a hayat verecek!

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından hazırlanan Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında köprü olacak.

Karaman Teknopark projesi için imzalar atıldı!

Karaman ekonomisine canlılık kazandıracak olan Teknopark projesinin kurulmasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor.

TOKİ Karaman Organize kura sonuçları!

428 adet konuttan meydana gelen TOKİ Karaman Organize Sanayi Çalışanları Belediye Projesi'nde kuralar bugün çekilecek. İşte, TOKİ Karaman Organize kura sonuçları..

TOKİ Karaman Organize Sanayi kura çekim tarihi!

428 adet daireden meydana gelen Karaman Organize Sanayi Çalışanları Belediye Projesi için kura heyecanı başladı. İşte, TOKİ Karaman Organize Sanayi kura çekim tarihi...

Silifke'de HAY-KENT projesi tanıtıldı!

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı.

TOKİ Karaman Organize Sanayi kura çekilişi 2016!

428 konuttan oluşan TOKİ Karaman Organize Sanayi Çalışanları Belediye Projesi'nde kura çekimi için geri sayım başladı. İşte, TOKİ Karaman Organize Sanayi kura çekilişi 2016..

TOKİ Karaman Organize konut belirleme kura tarihi!

Karaman Belediyesi ile TOKİ ortaklığında hayata geçirilen Karaman Organize Sanayi Çalışanları Belediye Projesi'nde kura çekimi için geri sayım başladı.

Organize Teknopark projesi Haberi

Organize Teknopark projesi


Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti. 


Kaya, yazılı açıklamasında, teknoloji geliştirme bölgelerinde çeşitli buluşlar yapıldığını ancak bunların sanayi ayağı olmadığı için yapılan çalışmaların hayata geçirilemediğini savundu. 


"Teknolojiyi yerinde geliştirebilelim"


Üretim yapılabilmesi için teknoloji geliştirme bölgelerinin (TGB) organize sanayi bölgeleri içinde kurulması gerektiğini belirten Kaya, "Hatta isimleri 'Organize Teknopark' olarak değiştirilmelidir. Bu yeni bir fikir. TGB'lerdeki firmaların da OSB'lerdeki firmalar gibi üretim yapabilmesi gerekir ki teknolojiyi yerinde geliştirebilelim. İcat edilen teknolojiyi, sanayi ürününe çevirebilelim" değerlendirmesinde bulundu. 


Teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerin daha hızlı kalkındığına dikkati çeken Kaya, şu ifadeleri kullandı: 


"İçinde teknoparkların olduğu modern OSB'lere ihtiyacımız var"


"Bizde 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi içerisine gireceksek teknoloji...