02 / 05 / 2024

Orhan Erdil

Orhan Erdil

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Tabakhane açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Vadisi’nde uygulanacak olan rekreasyon projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mimarlarla bir araya geldi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mimarlarla görüş alışverişi yaptı.

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Kula’da tarihi dokuyu yeniden tekrar canlandırmak için çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zeynep Onbaşı Evi’nden sonra, Rahmi Erdil Evi’nin de restorasyonunu yürütüyor.

Esenyurt Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı.

Gebze Sultan Orhan Kışlası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Sultan Orhan Kışlası’nın yıkımı için ihaleye çıktı. İhaleye 8 katılımcı teklif verdi.

Orhan Tavlı: Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak!

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak'' dedi.

Orhan Uzuner kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Orhan Uzuner, Uzpa İnşaat'ın yüzde 39'una sahip. Peki, Orhan Uzuner kimdir? Orhan Uzuner bugüne kadar hangi işlerde bulundu?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız!

Dönel kavşak için yapım ihalesinin gerçekleştiği söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız” dedi.

İskenderun Orhan Tepe'ye çok amaçlı pazar geliyor!

İskenderun Belediyesi tarafından Orhan Tepe Mahallesinde yapımına başlanan çok amaçlı semt pazarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkan Vekili Halit Akıncı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Başlak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldılar.

Orhan Bulutlar: Palandöken'de çarpık yapılaşmaya izin vermedim!

Göreve geldiği günden bu güne insan odaklı hizmet üretme gayreti içerisinde olan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, çalışmaların yanı sıra fırsat buldukça vatandaşla da bir araya gelerek görüşlerini ve isteklerini dinlemeye özen gösteriyor.

Orhan Turan: Yüzde 20'den fazla büyüyeceğiz!

İnşaat sektöründeki beklentinin 2017 yılında büyüme yönünde oİduğunu ifade eden ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, bu yıl yüzde 20'nin üzerinde büyümeyi hedeflediklerini söyledi

Orhan Sayım: Bursa'da verimli araziler imara açılmamalı!

Bursa'daki inşaat sektörünün Türkiye geneline bağlantılı olarak hızlı ilerlediğini söyleyen Orhan Sayım, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu. Sayım, "Verimli toprakların imara açılıp üzerine beton yığınlarının yapılması çok büyük sıkıntılar doğurur. " dedi.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Orhan Erdil Haberi

Orhan Erdil

Orhan Erdil, 1933 yılında İzmir'de doğdu ve yaşamı boyunca, babası Cavit Erdil tarafından araştırmacı olarak yetiştirildi.


Eğitimine İzmir Namık Kemal Lisesi'nin ardından atletizm dalında elde ettiği müthiş başarıyla Houston Üniversitesi'nde kazandığı burs ile ABD'de Mimarlık Mühendislik Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından Columbia Üniversitesi'nde Şehir Merkezi Planlaması Master Programı'nı birincilikle bitirdi. Bunu Texas Mimarlar Odası ve Columbia Üniversitesi, Dallas Şehir Merkezi Etüdü ve Dallas Sanayi Odası Bursları Takip etti. Houston Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yaptı. Şeref doktorası sahibi olan Orhan Erdil, daha sonra dünyaca ünlü Marcel Breuer ile Washington'da resmi binalar ve müzeler üzerine çalıştı. Ayrıca Buck m. Fuller ve Ord. Prof. Mario Salvadori ile asma köprüler üzerine çalışmalarda bulundu. Okul sırasında da dünyaca ünlü heykeltıraş Solari'den heykel dersleri aldı.


Houston, Dallas ve...