09 / 05 / 2024

Orhan Gazi Camisi açıldı mı

Orhan Gazi Camisi açıldı mı

Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi restore edildi.

Orhan Gazi Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi restore edildi.

Avcılar'da başına tuğla düşen inşaat işçisi yaralandı!

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'nde inşaatta çalışan bir işçi başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Esenyurt'ta 25 apartman emniyet amaçlı tahliye edildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme sebebiyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki 25 apartmanın emniyet amaçlı tahliye edildiğini açıkladı...

Bursa Kocayayla yatırıma doyacak!

Orhan Gazi’nin düğünün yapıldığı, Bursa’ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kocayayla'ya bungalov ev, restoran ve ata sporları merkezi inşa edilecek.

Trabzon Moloz'a şehir camisi inşa edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesine bağlı Moloz mevkiine 6 bin kişilik şehir camisi yapılacağını söyledi.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Kocaeli Orhan Camii yeniden restore edilecek!

1,5 yıl önce 750 bin TL’ye restorasyonu Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Orhan Camisi'nde restorasyon çalışmaları tekrar başlıyor.

Sıtatik Taş İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıtatik Taş İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Yılmaz tarafından 20 bin TL sermaye ile 23 Mayıs'ta Esenyurt, Orhan Gazi Mahallesi, 1646 Sokak'ta kuruldu.

Nover Yapı Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nover Yapı Dış Ticaret Anonim Şirketi, Mücait Abdukaya Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 4 milyon TL sermaye ile 25 Mart'ta Esenyurt, Güzelyurt Mahalesi, Orhan Gazi Caddesi'nde kuruldu.

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gazi Şubesi açıldı!

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gazi Şubesi, Orhan Gümüş Şube Müdürlüğü'nde 5 bin TL sermaye ile 4 Mart'ta Sultangazi, 75.Yıl Mahallesi, Fevzi Caddesi'nde açıldı.

Mutlu Kauçuk İnşaat Yapı Emlak Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mutlu Kauçuk İnşaat Yapı Emlak Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdal Mutlu tarafından 200 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Esenyurt, Orhan Gazi Mahallesi, 1659 Sokak'ta kuruldu.

Kayseri Argıncık yenileniyor!

Ulaşım hizmetleriyle dikkat çeken yeni yollar açıp mevcut yolları da bütün alt yapısıyla birlikte modern biçimde yenileyen Kocasinan Belediyesi Argıncık’ın ana damarlarından Orhan Gazi’yi de yeniliyor.

Orhan Gazi Camisi açıldı mı Haberi

Orhan Gazi Camisi açıldı mı

Orhan Gazi'nin buyruğu üzerine 1323'te Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi, aslına uygun olarak yenilendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Orhan Gazi adına Adapazarı ilçesinde inşa edilen ve şimdiye kadar birçok depremde hasar görmesine rağmen yıllara meydan okumaya devam eden ecdat yadigarı camide, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Kesme taştan yapılan dikdörtgen planlı caminin Marmara Depremi'nde yıkılan ve yerine yenisi yapılan minaresi aslına uygun taştan minare biçimiyle yeniden inşa edilirken, restoratörler neşter yardımıyla tahta ve duvarlarda kazı çalışması yürüttü.

Camide eski dönemlere ait altın varak ve kalem işlerine rastlayan restoratörler, yaklaşık 15 aylık çalışmadan sonra camiyi aslına uygun yeniledi.

Şehrin simgesi konumundaki Orhan Gazi Camisi, pandemi tedbirlerine uygun biçimde...