15 / 05 / 2024

Orhan Kemal fatih ev

Orhan Kemal fatih ev

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Orhan Kemal Soyyiğit tarafından kuruldu.

Orhan Kemal'in evi yıkılmak üzere!

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Çukurova Metrosu etap etap tamamlanacak!

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Çukurova Metrosu'nun etap etap tamamlanacağını açıkladı.

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Kemal Elmas, Tolga Gündüzpolat, Ender Akarsu ortaklığıyla 240 bin TL sermaye ile 27 Haziran'da Beylikdüzü'nde kuruldu.

Fatih Birol'un acı günü! Kemal Birol vefat etti!

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un babası Prof. Dr. Kemal Birol, Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camisi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kemal Birol'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Kayseri Fatih Ortaokulu’nun geçici kabulü yapıldı!

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de gerçekleştirilen kamu yatırımları kapsamında Yahyalı’da yapımına devam edilen 14 derslikli Fatih Ortaokulu’nun geçici kabulünün yapıldığını belirtti.

2000 yılında Orhan Kemal Müzesi açılmış!

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Fatih su kesintisi 15 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin Kemal Paşa mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 15 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 12:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Cella Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Celal Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile 9 Nisan'da kuruldu.

‘Bekçi Murtaza' romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandı!

Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü...

İstanbul Fatih'te 5 milyon TL'den satılık bahçeli apartman!

T.C. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, İstanbul, Fatih, Mimar Kemal Mahallesi, Şair Fitnat mevkiinde bulunan bahçeli apartmanı 5 milyon 67 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 03 Ağustos 2012 Cuma günü yapılacak

Orhan Kemal fatih ev Haberi

Orhan Kemal fatih ev

Çağdaş Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan Orhan Kemal'in 1954-1966 yılları arasında 12 yıl boyunca kiracı olarak oturduğu Fatih Cibali'de yer alan kargir ev, bugün zor ayakta duruyor.

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre, gölgede birçok tarihi ev restore edilip yenilenirken 'Yazar Orhan Kemal Sokağı' 14 numaradaki ev, ilk günkü haliyle duruyor. Evin dış yüzeyinde derin çatlaklar bulunuyor.

Orhan Kemal, 'Müfettişler Müfettişi', 'Evlerden Biri', 'Sokakların Çocuğu', 'Suçlu' adlı romanlarını bu evde yazdı. '50 Kurus' adlı öyküsünde anlattığı, gazete dağıtıcısı çocuğun "Gazete, havadiis!" diye bağırmasını bu evden duydu her sabah. Babasının yolundan giden, kitaplar yazan Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü bu evde doğdu. Öğütçü için çok anlamlı olan babasının kucağında daktilo başındaki siyah beyaz fotoğraf da bu evde çekildi. 

Işık Öğütçü, "9 yaşına...