11 / 05 / 2024

Orhan Şahinler biyografi

Orhan Şahinler biyografi

Mimar Orhan Şahinler kimdir? Mimar Orhan Şahinler, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Orhan Şahinler, hangi mimarlık firmaları ile çalıştı? İşte Mimar Orhan Şahinler...

Orhan Erdil kimdir?

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Sem Şahinler Mimarlık İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sem Şahinler Mimarlık İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mirali Şahin tarafından 100 bin TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Bağcılar, Yıldıztepe Mahallesi, 37/A Sokak'ta kuruldu.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Dursun ali'ye rant tepkisi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli’nin rant peşinde olduğunu savundu.

FF Şahinler Otomotiv Otelcilik Turizm Taşımacılık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih Şb. açıldı!

FF Şahinler Otomotiv Otelcilik Turizm Taşımacılık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih Şb., Fırat Şahin Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 11 Mart'ta Fatih, Zeyrek Mahallesi'nde açıldı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Çömlekçi kentsel dönüşüm açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında TOKİ’nin mahkeme kararıyla belirlenmiş olan fiyatlardan daha aşağı bir düzeyde rakam önerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Orhan Gencebay: Rumelihisarı’ndaki evimi satmayı düşünmüyorum!

Orhan Gencebay, önceki akşam eşi Sevim Emre ile birlikte görüntülenen ünlü sanatçı, tehdit aldığı için evini satacağı haberlerini yalanladı: "Öyle bir şey yok. Evimi satmayı düşünmüyorum ve satmayacağım." dedi.

Orhan Gencebay: Rumelihisarı’ndaki evimi satmadım!

Samsunlu bir grup tarafından tehdit edildiği için Rumelihisarı’ndaki Boğaz manzaralı dairesini 4.5 milyon dolara sattığı iddia edilen Orhan Gencebay, “Hayatımda hiç tehdit almadım” dedi.

İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı'nın acı günü! Ahmet Orhan Çöplü vefat etti!

2001-2012 yılları arasında İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı ve Samsun Bölge Yöneticiliği'nde hizmet vermiş olan emekli Ahmet Orhan Çöplü vefat etti. Ziraat Bankası taziye ilanı yayınlattı.

Orhan Gencebay Rumelihisarı'ndaki evini neden satıyor?

Orhan Gencebay'ın yalı dairesini 'ölüm korkusu' yüzünden satmak istediği ortaya çıktı. Usta sanatçı, bundan 5 ay önce Samsunlu bir grup tarafından evinin önünde tehdit edildi

Orhan Gümrükçüoğlu dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi, Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Tabakhane Deresi’nin üzerinin açılacağını söyledi...

Orhan Gencebay, Rumelihisarı’ndaki evini 4.5 milyon dolara satışa çıkardı!

Orhan Gencebay, Boğaz’daki yalı dairesini satıyor. Emlak piyasası ise satışı istemeyen Sevim Emre’nin evi görmek için gelen müşterilere çıkardığı zorlukları konuşuyor.

MKH Şahinler Mimarlık İnşaat Taahhüt Nakliyat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MKH Şahinler Mimarlık İnşaat Taahhüt Nakliyat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Harun Şahin tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Sultangazi, Cebeci Mahallesi, 2482 Sokak'ta kuruldu.

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'na ek bina yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na yeni ek bina yapılması için destek verdi. Ek binanın 2016-2017 eğitim ve öğrenin yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Orhan Şahinler biyografi Haberi

Orhan Şahinler biyografi

Orhan Şahinler kimdir?

Orhan Şahinler, 1928'de Rize, Fındıklı'da doğdu. 1945 yılında mimarlık öğrenimi görmeye başladığı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden 1952'de mezun oldu. 1954-55 yıllarını yurtdışında geçiren Prof. 


Orhan Şahinler, 1959'da Devler Güzel Sanatlar Akademisi'nde asistan olarak görev yapmaya başladı ve çalışmalarını emekli olduğu 1995 yılına kadar sürdürdü. 1978 yılında DGSA Başkanlığı'na seçildi. 


Öğretim üyesi olarak görev yaptığı süre boyunca, akademik çalışmalarının yanısıra bir çok mimari proje yarışmasına katıldı ve aralarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Hizmet Binası, T.C. Lizbon Büyükelçilik Binası, Bursa Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu bir çok projesiyle ödül aldı.


Mimar Orhan Şahinler projeleri..

Denizli Erbakır Fen Lisesi (1999)

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Hizmet Binası Yarışma Projesi - 1. Ödül (1994)

Üsküdar Vapur İskelesi (1965)

Yakacık'ta Kahve Projesi (1964)

Adana Vakıf İş Hanı ve Çarşı Binası...