08 / 05 / 2024

Orjin Pera Otel

Orjin Pera Otel

2004 yılında İstanbul'un ilk oteli olan Royal Otel, Orjin Holding tarafından yeniden hayat bulacakmış. İngiltere'nin İstanbul Konsolosluğu parselinde yer alan otel, 15 milyon dolarlık yatırımla yeniden hayat bulacakmış.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

İzmir Hyatt Regency Otel 2021'de hizmete açılacak!

Orjin Grubu’nun, İzmir’de yaptığı dünya çapındaki prestij projesi “İstinyePark İzmir” bünyesinde açılacak otel markasının, Hyatt Regency olmasına karar verildi. İzmir Hyatt Regency 2021'de hizmete açılacak...

31.6 milyon TL'ye Pera’da oteli yap, 32 yıl işlet!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un tarihi bölgesi Pera’da bin 448 metrekarelik arsasını 31.6 milyon liraya otel yapımı karşılığı 35 yıl süreliğine kiralama ihalesine çıkardı.

Orjin Grup Bebek Oteli kiralamaktan vazgeçti!

Orjin Grup’un ortağı Zafer Yıldırım, Bebek Otel’i 20 yıllığına kiralama düşüncesinden vazgeçti. Yıldırım, “Boğaziçi öngörünümü nedeniyle yatırımın önünde ciddi bir bürokrasi var. Çok uzun sürecekti, o kadar süreye sabrım yok” diyor.

Bebek Otel'i Orjin Grup kiralıyor!

Boğaz hattının en ikonik binaları arasında yer alan Bebek Otel, Orjin Grup tarafından kiralanmaya çok yakın.

Pera Palas Otel satılıyor mu?

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas Otel 1895'den beri hizmet vermeye devam ediyor. Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Peki Pera Palas Otel satılıyor mu?

1994 yılında Pera Palas ihale çıkacakmış!

1994 yılında İstanbul'un ilk otellerinde Pera Palas ihale çıkacakmış. Pera Palas'ın sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihale çıkarılacak tarihi otel, otel-müze olarak yaşamını sürdürecekmiş.

Pera Palace Hotel Jumeirah, Hollywood ödülü aldı!

Dünyanın saygın ve ödüllü gezi rehberi Fodor’s Travel, Pera Palace Hotel Jumeirah’ı, “Hollywood İhtişamını Yaşatan En İyi 10 Otel”inden biri olarak olarak seçti.

Pera Palace Jumeriah Dünyanın en lüks tarihi oteli seçildi!

Pera Palace Hotel Jumeirah, dünyada turizm sektörünün en prestijli ödüllerinden olan "World Luxury Hotel Awards" 2014'te, En Lüks Tarihi Otel ünvanını kazandı. Dünya'nın en ikonik 10 oteli arasına girdi.

En Lüks Tarihi Otel Pera Palace Hotel Jumeirah seçildi!

Pera Palace Hotel Jumeirah, dünyada turizm sektörünün en prestijli ödüllerinden olan “ World Luxury Hotel Awards ” 2014’te, En Lüks Tarihi Otel ünvanını kazandı.

Pera Palace Hotel Jumeirah En Lüks Tarihi Otel seçildi!

Pera Palace Hotel Jumeirah, dünyada turizm sektörünün en prestijli ödüllerinden olan “World Luxury Hotel Awards” 2014’te, En Lüks Tarihi Otel ünvanını kazandı.Pera Palace Hotel Jumeirah en lüks tarihi otel seçildi.

Pera Palace'ın 410 numaralı odası artık Ahmet Ümit'in adını taşıyor!

Pera Palace Otel’in 410 numaralı odası artık ünlü yazar Ahmet Ümit'in adını taşıyor. Bu odada tek gece konaklamanın bedeli 245 euro. Ümit'in komşusu Agahta Christie’nin odası ise tam 345 euro...

Beyoğlu'ndaki Rixos Pera İstanbul Otel'de yangın çıktı!

Beyoğlu'ndaki Rixos Pera İstanbul Otel'de yangın çıktı. Beyoğlu'ndaki Rixos Pera İstanbul Otel'de çıkan yangında hasar meydana geldi. Yangını fark eden görevliler, durumu itfaiye ekiplerine bildirerek, oteldeki müşterileri dışarı çıkardı...

Orjin Pera Otel Haberi

Orjin Pera Otel



İstanbul'un uluslararası ilk oteli yeniden doğuyor


Tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren Orjin Holding, turizm sektörüne iddialı bir projeyle giriyor ve İstanbul'un ilk oteli olarak 128 yıl önce kurulan Hotel Royal'i hayata döndürüyor. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre adı Orjin Pera Otel olacak otel için 15 milyon dolar harcanacak.


     İSTANBUL'un en eski oteli yeniden hayat buluyor. Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist'in haberine göre; tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren Orjin Holding'in kurucu ortakları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, İstanbul'un ilk uluslararası oteli olarak 128 yıl önce faaliyete geçen Royal Oteli; Orjin Pera Otel olarak önümüzdeki yıl yeniden faaliyete geçirecek. Bir...