01 / 05 / 2024

orman arazisi tapu

orman arazisi tapu

Devletin orman arazisi diyerek aldığı araziler iade edilecek. Tapusu olan araziler 49 yıllığına bedelsiz olarak verilecek, tapusuz olan araziler ise 29 yıllığına kiralanacak...

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

2b arazisi tapusu nasıl alınır?

2B arazisi için başvuruda bulunan kimseler, tapu sürecini merak ediyor. Peki, 2b arazisi tapusu nasıl alınır?

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

2B arazisi nasıl alınır?

2B arazisi, orman vasfını kaybetmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışında yer alan, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki 2B arazisi nasıl alınır? İşte 2B arazi satışı 2021...

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

orman arazisi tapu Haberi

orman arazisi tapu
Tapusu olmasına rağmen devletin orman arazisi diyerek aldığı araziler vatandaşa geri iade edilecek. 2B dışında kalan araziler için çalışma başlatan hükumet bu tip yerlerdeki mülkiyet problemi yeni düzenlemeyle çözecek. Tapusu olup da iptal edilen araziler 49 yıllığına, orman arazisi görünen ancak yıllardır vatandaş tarafından bahçe olarak kullanılan yerler 29 yıllığına kiralanacak. Arazi tapusuz olduğu için kiralama bedeli alınacak....