27 / 05 / 2024

Orman Kadastro Ekibi

Orman Kadastro Ekibi

Orman Kanunları ve Orman Yönetmelikleri kapsamında bahsi geçen orman tahdidi nedir? Orman kadastrosu nedir, nasıl yapılır? Orman kadastro ekibi ve orman sınır belirleme işlemleri ile ilgili bilgiler...

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veysel Eroğlu: Tapusuz orman bırakmayacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kadastro çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Kadastro çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak tapusuz orman bırakmayacağız." dedi.

Isparta'nın tapu sorunu meclise taşındı!

Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'da orman kadastro çalışmaları sebebiyle açılan tapu iptal davalarına ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Bakır hazırladığı sorularının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıt verilmesini talep etti.

BJK Plaza otel olarak kiraya verilecek!

Fikret Orman ve ekibi, kulübü Vodafone Arena'ya taşıyıp, BJK Plaza'yı otel olarak kiraya verecek. Birçok şirket ile görüşmeler yapan Beşiktaş yönetimi, BJK Plaza'dan yıllık 10 milyon dolar kazanmayı amaçlıyor.

Vodafone Arena Stadı ne zaman açılacak?

Fikret Orman ve ekibi, Vodafone Arena'yı Beşiktaşlılar için çok özel olan bir günde açacak. Yönetim, 19 Mart 2016'da ligde oynamayı planladığı Antalyaspor maçı ile yeni stadını hizmete sunacak.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir?

Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerler yeniden orman olabiliyor. Peki, yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir? Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nasıl tespit edilir?

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Mersin'de orman yangını çıktı!

Gülnar ilçesine bağlı Sipahili Mahallesi'nde, ormanlık arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine Orman İşletme Şefliğine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Orman Kadastro Ekibi Haberi

Orman Kadastro Ekibi

Orman tahdidi nedir?

Orman tahdidi, sınırlandırma; sınır belirleme çalışmalarını ifade ediyor. Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer akan orman tahdidi şu şekilde açıklanıyor.


Orman tahdidi

8 Şubat 1937 tarihli ve 3116 sayılı Orman Kanunu kapsamında yapılan sınırlandırma çalışmalarını ifade ediyor.


Aynı yönetmelik kapsamında sözü geçeb "Orman kadastrosu", "Orman Kadastro Ekibi", "Sınır Belirleme" ile ilgili açıklamalar ve hangi kanun hükümlerini bildirdikleri belirtiliyor;


Orman kadastrosu

6831 sayılı Orman Kanunu ile 21 Haziran 1987 tarihli ve 3402 sayılı Kadastro Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında yapılan çalışmaları,


Orman Kadastro Ekibi

6831 sayılı Kanunun 1744 sayılı Kanunla değişik 2 nci madde uygulamalarında Komisyonun alt birimini,


Sınır Belirleme

22 Mayıs 2005 tarihinden önce yürürlükte olan 3402 sayılı Kadastro Kanunu uygulamalarına esas olmak üzere 6831 sayılı Kanun hükümlerine göre Komisyonlarca yapılan çalışmaları,




Işıl Seren...