06 / 05 / 2024

orman kadastro

orman kadastro

2b yasasının amacı nedir?: Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi, orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir...

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veysel Eroğlu: Tapusuz orman bırakmayacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kadastro çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Kadastro çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak tapusuz orman bırakmayacağız." dedi.

Isparta'nın tapu sorunu meclise taşındı!

Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'da orman kadastro çalışmaları sebebiyle açılan tapu iptal davalarına ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Bakır hazırladığı sorularının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıt verilmesini talep etti.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir?

Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerler yeniden orman olabiliyor. Peki, yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir? Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nasıl tespit edilir?

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

5 bin 720 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli oluyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince yaklaşık 5720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak. Uygulama ilk etapta Manisa, İzmir ve Aydın illerinde yapılacak.

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar!

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, bu alanlar kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı bel

2B 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun kapsamı!

2B 6831 Sayılı Orman Kanunu' nun kapsamında kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazileri ifade ediyor. Hazine adına orman dışına çıkarılmış yerlerin bölünmesi veya birleştirmesine kolayl

2B 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun kapsamı!

2B 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun kapsamında kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış,bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazileri ifade ediyor.Hazine adına orman dışına çıkarılmış yerlerin bölünmesi veya birleştirmesini sağlıyor.

orman kadastro Haberi

orman kadastro


2b yasasının amacı nedir?


Bu Kanunun amacı; 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 2 nci maddesi gereğince, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının yerleştirilmesi ve orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.


Bu Kanun, 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanır.


Bu Kanunun uygulanmasında;


a) 2/A alanları: 6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre 

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri,

b) 2/B alanları: 6831 sayılı Kanunun 20/6/1973 tarihli ve 1744 sayılı Kanunla değişik 2 nci maddesi ile 23/9/1983...