29 / 04 / 2024

Orman kadastrosu nedir

Orman kadastrosu nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi için personeline yönelik eğitimler de düzenliyor.

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

2013 yılı Orman Kadastrosu Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, insanların hareketliliğinin artmasının yangınlarda da artışa yol açtığını belirterek, "Yangın çıktığı anda organize olma konusunda eksiğimiz bulunduğunu düşünüyorum " dedi...

Orman kadastrosu nedir?

Orman kadastrosu neyi ifade ediyor, orman kadastrosu nedir merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

Sarı alan arazi nedir?

Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, sarı alan arazi nedir?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

Orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi için personeline yönelik eğitimler de düzenliyor.

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor!

Orman kadastrosu için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla orman kadastrosu alanındaki çalışmalar hızlandırıldı.2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı.

Orman kadastrosu nedir Haberi

Orman kadastrosu nedir

2003 yılına kadar 38 bin 800 birimin kadastrosu yapıldı. 13 bin birimin zor coğrafi koşullara sahip olması nedeniyle 35 yılda bitirilebileceği öngörülüyorken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle özel sektörden de hizmet satın almak suretiyle 2014 yılında güvenlik sorunu nedeniyle boşaltılan köyler dışında geri kalan birimlerde kadastro işlemleri tamamlandı. Ayrıca, 7492 birimde ve yaklaşık 318.000 Hektarlık alanın 2/B kadastrosu da Genel Müdürlük tarafından bitirildi.


Diğer taraftan yıllardır bitirilemeyen orman kadastro çalışmaları da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanacak. 2005 yılında Kadastro Kanununda yapılan değişiklikle yaklaşık 80 bin kilometrekarelik alanın orman kadastrosu tamamlanmış olup, 2013 yılında yine Kadastro Kanununda eklenen EK-5 inci madde gereğince de yaklaşık 20 bin kilometrekarelik orman alanının kadastrosu yapılacak.


Bu kapsamda, Genel Müdürlük orman kadastrosunun bitirilmesi...