20 / 05 / 2024

orman köylerinde güneş enerji sistemi

orman köylerinde güneş enerji sistemi

“Türkiye’ de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi” Mayıs 2014 tarihinde Meksika’ da yapılan 46. Küresel Çevre Fonu ( GEF ) Konsey toplantısında onaylandı...

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Euro/TL kuru, yeni yılın ilk işlem gününde rekor kırarak güne damgasını vurdu. Peki euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Motto İstanbul Güneşli satılık ev fiyatları!

Toplam 128 daire ve 12 dükkandan oluşan Motto İstanbul Güneşli satılık ev fiyatları 298 bin 13 TL'den başlayarak değişiklik gösteriyor...

Güzle İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Gıda Ve Arıcılık Limited Şirketi kuruldu!

Güzle İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Gıda Ve Arıcılık Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile bugün Arif Dal imzasıyla kuruldu.

Güneşli Park yılbaşında açık mı?

Güneşli Park, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Güneşli Park yılbaşında açık mı? Güneşli Park yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Güneşli Park 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Güneşli G Tower satılık!

Güneşli G Tower satılık dairelerin fiyatları 370 bin TL'den başlayarak değişiyor. G Tower projesi Eylül 2018'de teslim edilecek...

Konya'da 1.5 milyar dolarlık güneş enerjisi ihalesi!

Güneş enerjisi ihalelerinden ilki bin megavatlık kapasite ile Konya’da gerçekleşecek. İlk yatırımın 1.5 milyar doları aşması bekleniyor.

TOKİ Zonguldak Gökçebey kurası ne zaman?

TOKİ'nin Zonguldak Gökçebey Projesi kapsamında yer alan daireler kuralı olarak satılacak. Peki, TOKİ Zonguldak Gökçebey kurası ne zaman?

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Bursa Büyükşehir Stadyumu'na suni güneşleme sistemi geliyor!

Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nda çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadyumun yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

Denge Yapı'dan Urfa'ya 20 megavatlık güneş enerjisi santrali!

Konut sektöründe adını sıkça duyduğumuz Denge Yapı, şimdi de enerji sektörüne giriyor. Urfa Güneş Enerjisi projesi için gerekli imzaları atan Denge Yapı, 340 dönüm arazi üzerine 20 megavatlık güneş enerjisi santrali kuruyor.

Konya Kızören Güneş Santrali açıldı!

Konya'nın Karatay ilçesi'ne bağlı Kızören Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, santralin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

orman köylerinde güneş enerji sistemi Haberi

orman köylerinde güneş enerji sistemi

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) uygulayacağı projeyle, orman köylülerinin elektrik ihtiyaçları güneş enerjisiyle karşılanacak.


“Türkiye’ de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi” Mayıs 2014 tarihinde Meksika’da yapılan 46. Küresel Çevre Fonu (GEF) Konsey toplantısında onaylandı. Orman köylerine güneş enerjisi desteği sağlayacak projenin 2015 yılında uygulamaya başlanması hedefleniyor.

7 milyon kişi faydalanacak

Enerji verimli ekolojik köylerin oluşturulması hedeflenen ORKÖY projesi ile Türkiye’deki orman köylerinde yaşayan yaklaşık 7 milyon kişi güneş enerjisinden faydalanacak. Fotovoltaik paneller ile güneş enerjisine dayalı su ısıtma sistemlerine sahip olacak proje kapsamında ayrıca köylerde bulunan binalara ısı yalıtım sistemleri de tesis edilecek. Güneş enerjisi yoluyla orman köylüleri kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak.

Orman köylerinde sürdürülebilir enerji kurumsal altyapısının oluşturulması maksadıyla proje kapsamında Türkiye’nin Sosyal Kredi Programı revize edilecek. Sürdürülebilir enerji üzerine...