05 / 05 / 2024

orman köylülerine ağaç dikimi

orman köylülerine ağaç dikimi

Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulamaya aldığı "köy ormanları" projesi kapsamında Kütahya'da 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilecek. Dikilip bakımı yapıldıktan sonra köylülere kurayla dağıtımı yapılacak...

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

Alper Potuk inşaat işlerine ağırlık verdi!

Fenerbahçeli topçu Alper Potuk'un inşaat işlerine ağırlık verdiği öğrenildi. Galatasaray maçından sonra ortalıkta görünmeyen Potuk, Romanya’ya gitti.

Gölcük Tabiat Parkı'na 25 orman köşkü inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na hiç ağaç kesilmeden 25 orman köşkü yapılıyor. 

Kayseri DSİ Tesisleri'nin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Kayseri'ye gidiyor. Özhaseki, DSİ Tesisleri'nin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Haziran'da tamam!

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı Projesi 2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilerek çalışmalarına kararlı bir şekilde başlanıldı. Çalışmaların 2016 yılının Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

Kıbrıs'a su projesinde kriz var mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Kıbrıs'a su projesinde her hangi bir sorun olmadığını ifade ederek, "Kıbrıs Projesi asrın projesidir, çok dev bir projedir" dedi.

Domaniç'te köylüler imece ile halı saha inşa ediyor!

Domaniç ilçesinde, daha önce "imece" usulüyle okul, cami, su kanalları inşa eden Muratlı köylüleri, aynı yöntemle şimdi de halı saha yapıyor.

İsrail'deki Burak Duvarı'nın olduğu alana köprü inşa ediliyor!

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın (Ağlama Duvarı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi. Köprünün 2004'te inşa edilen eski tahta köprüye paralel olarak inşa edildiği kaydedildi.

2015 yazlık konut fiyatları açıklandı!

Emlak Endeksi'ne göre yazlık konut fiyatları açıklandı. İşte mütekabiliyet yasasından sonra hareketin artarak devam ettiği yazlık ev piyasasında son durum...

Başbakanlık İzmir Ofisi açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi açılış töreninde, "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin" dedi.

Manisa'daki zeytinlik arazileri köylülere kiralanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman arazisindeki "delice" ağaçlarının aşılanacağını ve zeytinliklerin talep eden köylülere 49 yıllığına kiralanacağını bildirdi.

orman köylülerine ağaç dikimi Haberi

orman köylülerine ağaç dikimi


Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulamaya aldığı "köy ormanları" projesi kapsamında Kütahya'da 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilecek. Projeyle Kütahya'nın 12 ilçesine bağlı 80 köyde, 4 bin dekarlık bir alanda 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilip bakımı yapıldıktan sonra köylülere kurayla dağıtımı yapılacak. 


Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Domaniç ilçesine bağlı Camlıca köyünde bin 200 ceviz fidanının dikimi için gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ecdadın çınar diktiği yerlere kendilerinin ceviz fidanı diktiklerini söyledi.


İl Genel Meclisi'nde önümüzdeki yılın bütçe çalışmalarının devam ettiğini ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne 600 bin lira bir bütçe ayrıldığını bildiren Yılmaz, şunları bildirdi: 


''Bu kaynak genellikle, meyvecilik, hayvancılık ve yem bitkilerinin desteklenmesi yönünde kullanılacak. Bütçe geçtikten sonra önümüzdeki yılın başında şahıs bazında dağıtımı yapılacak. Bunun dışında...