02 / 05 / 2024

orman tesis işlemleri

orman tesis işlemleri

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki arazilerin ihale işlemleri TBMM'de!

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan bazı arazilere yönelik ihale işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı, hak sahibine gayrimenkulü üzerinde kullanma veya yararlanma yetkisi sağlayan bir hak türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

Atatürk Orman Çiftliği sosyal tesisine ayda 14 bin TL kira ödenecek!

TBMM yönetimi tarafından milletvekilleri için Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yaptırılan sosyal tesislere ayda 14 bin lira kira ödeneceği ortaya çıktı. İçerisinde tenis kortlarının da bulunduğu tesis gelecek ay açılacak.

Orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri!

Orman genel müdürlüğü özel mülkiyetinde olan taşınmazların satış ve kiralama işlemleri, yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Orman genel müdürlüğü taşınmazları nasıl kiralanır? İşte orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri...

İş GYO alım satım işlemleri raporunu yayınladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. alım satım işlemleri raporunu yayınladı.

Ankara Orman Çiftliği Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Orman Çiftliği Mahallesi'ndeki mülkiyeti Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ait 8523 ada 10 parselin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uyulama İmar Planı askıya alındı.

Yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri!

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında yönetmelik kapsamındaki ulusal teknik şartnamelere uygulanacak geçiş süresi hakkında tebliği yayımlandı. Peki, yapı malzemelerinin değerlendirme işlemleri nelerdir? İşte yanıtı..

Tarımsal arazi edindirme işlemleri!

Tarımsal arazi edindirme işlemleri, 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununda yer alıyor. İşte tarımsal arazi edindirme işlemleri...

İstimlak işlemleri rehberi!

İstimlak işlemleri rehberi kapsamında; " İstimlak nedir? İstimlak işlemi neden yapılır? İstimlak durumu hakkında bilgi alma. İstimlak işlemleri. Uzlaşma davetini aldığınızda ne yapacaksınız?" soru ve konularının detaylarına yer veriliyor...

Atatürk Orman Çiftliği’nin yüzde 40'ı yok oldu!

Sayıştay, Yeni Başbakanlık Binasına yakın bir alanda çıkan yangınla gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), 900 dekar orman alanının yol açılması nedeniyle ortadan kalktığını raporladı.

Atatürk Orman Çiftliği’nin yüzde 40'ı 89 yılda yok oldu!

Sayıştay, Yeni Başbakanlık Binasına yakın bir alanda çıkan yangınla gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), 900 dekar orman alanının yol açılması nedeniyle ortadan kalktığını raporladı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yangın çıktı!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımı devam eden yeni Başbakanlık binasının karşısındaki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Olay yerine gelen polis, yangının çıkış sebebine ilişkin araştırma başlattı.

orman tesis işlemleri Haberi

orman tesis işlemleri

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar üç şekilde tesis edilir.


Bakanlık Oluru ile: 

İşletme heyetince düzenlenen ve bölge müdürlüğünce onaylanan inceleme ve değerlendirme raporu doğrultusunda Bakanlık Makamından alınacak Özellik Oluru ile tesis edilir. Tesis edilen bu ormanlar Kanun hükümlerine tabidir.


Mahkeme kararı ile: 

Hususi ormanların ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tesisine dayanak alınacak mahkeme kararının, dava konusu ormanlık alanın vasıf, sahiplilik ve tâbi olması gereken statüsü konuları bakımından irdelenmiş ve Yargıtayca onaylanmış olması, davaya orman idaresinin taraf olması gerekmektedir.


Orman kadastro komisyonlarının çalışması ile:

1) 9/7/1945 tarihli ve 4785 sayılı Orman Kanununa Bazı Hükümler...