04 / 05 / 2024

Orman ürünleri ihracatı arttı mı

Orman ürünleri ihracatı arttı mı

Ağaç ve orman ürünleri ihracatı, yılın ilk yarısında yüzde 9.2 oranında arrtı. En fazla ihracat yapılan ülkeler Irak, İran, Azerbaycan, Libya ve Birleşik Krallık oldu

Orman ürünleri ihracatı 1 milyar doları aştı!

Türkiye, ocak-mart döneminde ağaç ve orman ürünleri ihracatını 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 9,5'lik artışla 1 milyar 76 milyon 89 bin dolara yükseltti. ağaç ve orman ürünleri ihracatı, 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 9,5 arttı

Dmt Norm Door Orman Ürünleri İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Dmt Norm Door Orman Ürünleri İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Köklü ve Murat Koçalan ortaklığında kuruldu.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Razman Dzhabraılov tarafından kuruldu.

Hassat1 Orman Ürünleri İnşaat Ve Zemin Sistemleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Hassat1 Orman Ürünleri İnşaat Ve Zemin Sistemleri İthalat İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de Ali Rıza Doğan tarafından kuruldu.

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hüseyin Çağlar Günel tarafından kuruldu.

İnternational Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

İnternational Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çavaş tarafından kuruldu.

CES Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

CES Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çavaş tarafından kuruldu.

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

Ag Dızayn Studio Dekorasyon Mobilya Gayrimenkul İnşaat Orman Ürünleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ag Dızayn Studio Dekorasyon Mobilya Gayrimenkul İnşaat Orman Ürünleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Gürsu tarafından kuruldu. 

Zübeyiroğlulları İnşaat ve Orman Ürünleri Gıda Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zübeyiroğlulları İnşaat ve Orman Ürünleri Gıda Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Gökçe Kaya tarafından kuruldu. 

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile 8 Haziran'da Sancaktepe 'de kuruldu.

Orman ürünleri ihracatı arttı mı Haberi

Orman ürünleri ihracatı arttı mı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-haziran döneminde 2 milyar 79 milyon 469 bin dolar olan sektördeki ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 9,2 artarak 2 milyar 272 milyon 561 bin dolara yükseldi.  


Alt mal grupları bazında 808 milyon 356 bin dolarla sektör ihracatının yüzde 35'ini karşılayan mobilya ürünleri, ilk sırada yer aldı.  


Bunu 545 milyon 199 bin dolarla kağıt ve karton, 302 milyon 787 bin dolarla ağaç ve ağaç mamulleri, 48 milyon 666 bin dolarla kekik, defne yaprakları, 5 milyon 241 bin dolarla müzik aletleri takip etti.  


Lider ihraç pazarı Irak 


Irak, 345 milyon 658 bin dolarlık ihracatla sektörün en büyük pazarı oldu. Bu ülkeye ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azaldı. 


Irak'ı 189...