14 / 05 / 2024

orman ürünleri yönetmeliği değişikliği

orman ürünleri yönetmeliği değişikliği

Ormancılık ve orman ürünleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, 14 Şubat 2015 tarihinde 29267 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Ormancılık ve orman ürünleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni..

Lüks çadır tesisleri yönetmeliğinde değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Lüks çadır tesisleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikler ile ilgili detaylar...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Akçeli İnşaat Metal Elektrik Mühendislik Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Akçeli İnşaat Metal Elektrik Mühendislik Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Nahit Yıldız tarafından kuruldu.

Sahyayapı İnşaat Orman Ürünleri Depolama Yedek Parça Petrol Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Sahyayapı İnşaat Orman Ürünleri Depolama Yedek Parça Petrol Ürünleri Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Çiçek tarafından kuruldu.

Limanköy Grup İnşaat Metal Kimya Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Limanköy Grup İnşaat Metal Kimya Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ahmet Zıylan tarafından kuruldu.

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Turktrade İnşaat Orman Ürünleri İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Turktrade İnşaat Orman Ürünleri İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Emre Dağlar tarafından kuruldu.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haldun Yücel tarafından kuruldu.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

orman ürünleri yönetmeliği değişikliği Haberi

orman ürünleri yönetmeliği değişikliği

Ormancılık ve orman ürünleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Ormancılık ve orman ürünleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, 14 Şubat 2015 tarihinde 29267 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Orman Mühendisleri Odasından:



ORMANCILIK VE ORMAN ÜRÜNLERİ BÜROLARININ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK


MADDE 1 – 8/4/2009 tarihli ve 27194 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ormancılık ve Orman Ürünleri Bürolarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Ek-3” ibaresi “Ek-5” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.


“(5) Meslek mensubu, meslek mensupluğu ruhsat belgesini Odadan teslim alırken; bu Yönetmeliğin üçüncü bölümündeki meslek mensuplarının uymaları gereken usul ve esaslar ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Oda mevzuatına uygun olarak mesleki hizmetleri üreteceğine ilişkin taahhütnameyi...