03 / 05 / 2024

Orman ve toprak muhafaza karakteri

Orman ve toprak muhafaza karakteri

6831 sayılı Kanunun uyarınca orman tanımı dışında kalan yerler için yapılacak vasıf tayinlerine esas olan unsurlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte orman vasıf tayini esasları...

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Konut piyasasındaki dalgalanma, yatırımcının arsa ve araziye olan ilgisini artırdı. Talebin arttığı toprak yatırımı piyasasında son iki yılda fiyatlar da neredeyse 10’a katladı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arazinin değerlendiği ve kazandırmaya deva edeceği illeri sıraladı.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

TMO'da son dakika! TMO ayçiçek yağı, fındık, mercimek ve nohut fiyatları resmen belli oldu! 18 Temmuz 2022 fiyat listesi

Tarım Bakanlığı ile Orman ve Köy İşleri Bakanlığınca kurulmuş olan TMO'nun merakla araştırılan perakende satış ürünlerinin 18 Temmuz 2022 fiyatları resmen belli oldu. Peki, devlet güvencesi altında Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satışa çıkarılan temel gıda ürünlerinin fiyatı ne kadar? 18 Temmuz 2022 fi

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Tezcanlar Orman Ve Petrol Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Tezcanlar Orman Ve Petrol Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Şubesi Çatalca'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Çelik tarafından kuruldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Huş Mühendislik Orman Ve Sera Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Huş Mühendislik Orman Ve Sera Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kağıthane'de 150 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İmara açılan Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkı mecliste!

Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkının imara açılması ile ilgili sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, soru önergesi hazırladı...

City Hill Sancaktepe: Orman ve şehri buluşturan proje!

2 blokta 148 daireden meydana gelen City Hill Sancaktepe projesi "Orman ve Şehri buluşturan proje" sloganıyla basına tanıtılıyor. Proje Kahramanlı Group tarafından hayata geçiriliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan inşaat açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanla ilgili olarak, "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz. 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kuracağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yeniden inşa çalışmalarına destek!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen yeniden inşa çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Orman ve toprak muhafaza karakteri Haberi

Orman ve toprak muhafaza karakteri

Orman vasıf tayini!

6831 sayılı Kanunun 1 inci maddesi uyarınca orman tanımı kapsamına giren ve istisna bentleri uyarınca orman tanımı dışında kalan yerler için yapılacak vasıf tayinlerine esas olan unsurların teknik ve hukukî anlamları aşağıda açıklanmıştır.


Ağaç: En az sekiz metre ve daha yukarı boy yapabilen kökü, gövdesi, tepesi olan, odunsu bitkilere, yaşı, çapı ne olursa olsun ağaç denir.


Ağaççık: Yan dallarının çoğalması ve fazlaca gelişmesi neticesinde tepesi yayvanlaşan, genel olarak genişliğine bir büyüme şekli gösteren, boyu sekiz metreyi bulmayan, uzun ömürlü odunsu bitkilere çapı ve yaşı ne olursa olsun ağaççık denir.


Kapalılık: Ağaç ve ağaççıkların bulundukları sahaya göre toprağı siperleme oranıdır.


Topluluk: Ağaç ve ağaçcıkların veya her ikisinin beraberce bulundukları saha üzerinde tabii olarak %10 ve daha fazla kapalılık teşkil etmesi halidir. Bir...