06 / 05 / 2024

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Konut piyasasındaki dalgalanma, yatırımcının arsa ve araziye olan ilgisini artırdı. Talebin arttığı toprak yatırımı piyasasında son iki yılda fiyatlar da neredeyse 10’a katladı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arazinin değerlendiği ve kazandırmaya deva edeceği illeri sıraladı.



Konut fiyatlarındaki artış vatandaşın ev alma hayallerini ertelerken, yatırımcılar ellerindeki küçük miktarlarla da olsa yapabilecekleri toprak yatırımına yöneldi. Toprağa yatırım yapanların sayısı arttı.

Geçtiğimiz yıl arsa satışlarında büyük artış yaşanırken, gayrimenkul yatırımlarında konut dışı satışlar toplam satışların yarısını geçti. Elinde bir ev parası olmayanlar yatırımlarını arsada değerlendirmeyi tercih etti. Peki arazi yatırımını nereden yapmak gerekiyor. Arazi yatırımı son yıllarda ne kadar getiri sağladı.

Toprak yatırımcılarının yakından takip ettiği, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin  https://twitter.com/muratguItekin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, farklı bölgelerdeki şehirlerde son iki yılda toprak yatırımının kaç kat kazandırdığını açıkladı. Gültekin, Kırklareli 8 kat, Burdur 6, Çanakkale 6, Niğde 5, Mersin 7, Balıkesir 3 kat, Bolu 4,  İzmir  5 kat prim yaptığını açıkladı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

İçerenköy Carrefour arazisinde başlatılan 1.402 konutluk yeni projede kapalı satış başladı!

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Geri Dön