06 / 05 / 2024

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Deprem, pandemi ve yüksek kiralar gibi sebepler vatandaşları yılın 12 ayı karavanda yaşamaya yöneltti. İşte ayrıntılar...



Karavanlar önceleri sakin bir tatil için tercih ediliyordu. Ancak artık yılın tamamında karavanlarda yaşayanların sayısı gittikçe yükseliyor. Pandemi, depremler ve yüksek kira bedelleri sebebiyle insanlar karavanda yaşamaya yöneliyor. 

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, karavanlara her geçen gün ilginin arttığını vurguladı ve "Özellikle İzmir'de yaşanan deprem, pandemi ve Kahramanmaraş depreminde sonra karavanlara rağbet arttı. Karavanlar, motokaravan ve çekme karavan olarak ikiye ayrılıyor. Çekme karavanlara daha fazla bir ilgi oldu. Çünkü fiyatları biraz daha ekonomik" ifadelerini kullandı.

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

KİRA BEDELLERİ KARAVAN TALEBİNİ ARTIRDI 

Ev kiralarında yaşanan yükseliş sebebiyle senenin 12 ayında karavanlarda yaşayanların sayısı resmen katlandı. Doğan Mustafa Yokuş, konuyla ilgili açıklamasında "Karavanlarda yaşayanlar konakladıkları yerden kovuldukları ile ilgili sürekli bize mesaj gönderiyorlar. Karavanlar oldukça çoğaldı. Belediyelerin bu işe bir çözüm üretmesi gerekiyor" dedi ve insanların refah seviyesi yüksek kamp alanlarında yaşamasını istediklerini söyledi. 

Yokuş, son 3-4 senedir karavan üreticilerinin sayısının da arttığına dikkat çekti ve "Türkiye genelinde 1000'e yakın karavan üreticisi var. Yani bundan 10 yıl önce karavan üreticilerinin sayısı 30'u geçmiyordu. Şu anda sektör çok büyüdü. Eğer ki bu sıkıntıları gideremezsek, yarın üreticiler de olumsuz etkilenecek" diye konuştu. 

Yokuş, kamp alanlarının artırılmasının şart olduğuna dikkat çekti. 

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

1+1 EVDEN FARKI YOK 

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, karavanlarda 12 ay yaşayan kesimin de arttığının altını çizdi. 

Yokuş, söz konusu açıklamasında depremin ve pandeminin ardından geçilen uzaktan çalışma modelinin bu artışta etkili olduğuna vurgu yaptı ve özellikle gençlerin uzaktan çalıştığı için karavanda yaşamaya yöneldiğini belirtti. 

"Gençler uzaktan çalıştıkları için evlerini falan terk ettiler. Karavanda yaşıyorlar. Uzaktan bilgisayarlarıyla çalışıyorlar" ifadelerini kullanan Yokuş, karavan sahiplerinin yüzde 20'sinin senenin 12 ayı karavanda yaşadığını söyledi.

Emekli olduktan sonra karavanda yaşamaya başladığına dikkat çeken İbrahim Özmen de 2 yıldır karavanda yaşadığını, emekli olduktan sonra bir karavan yaptırdığını belirtti ve "Evimi tamamıyla kapattım. Artık, İzmir'de Bahçelerarası'nda tam zamanlı şekilde bir karavan parkında karavanda kalıyorum. Eğer geçmişte bir çadır yaşantısı deneyiminiz, karavan güzel bir yaşantı. Ancak çok hijyenik, çok rahat bir hayat istiyorsanız önce bir denemek için kiralayıp daha sonra karar vermekte fayda var. Çünkü artıları ve eksileri mevcut" diye konuştu. 

Özmen, karavanların en büyük artısının  kontağı açıp canınızın istediği yere çok rahat gidip, konaklayıp, geri dönebilmek olduğunu belirtti ve "Ben tek yaşıyorum, dedim ki 'Niye boş yere kira veriyorum, karavanda elektrik, su faturası yok'. Tek olduğum için yaşamak daha rahat oldu. 1+1 dairede yaşamaktan bir farkı yok" ifadelerine yer verdi. 

Konut fiyatları dolar bazında gıdım gıdım aşağı gidiyor!

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Ev sahipleri sosyal medyada kıyamet koparıyor: Kiracılar yüzde 25'le evimize çöktü, kurtulmak istiyoruz! 


Geri Dön