06 / 05 / 2024

Konut fiyatları dolar bazında gıdım gıdım aşağı gidiyor!

Konut fiyatları dolar bazında gıdım gıdım aşağı gidiyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dolar konut birim fiyatlarının gıdım gıdım aşağı gittiğini söyledi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yılın şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksini geçtiğimiz günlerde açıkladı. TCMB tarafından açıklanan verilere Konut Fiyat Endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artış göstererek 1.216 seviyesine yükseldi. 

Yine söz konusu verilere göre bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan Konut Fiyat Endeksi aynı dönemde reel olarak yüzde 5,1 oranında azalma gösterdi. Yıllık bazda bakıldığında da söz konusu fiyat artışı, 2019 yılının Aralık ayından bu yana ilk defa enflasyonun altında kaldı.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, resmi X hesabı https://twitter.com/CelalErdogdu üzerinden konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Celal Erdoğdu, paylaşımında dolar konut birim fiyatlarının gıdım gıdım aşağı gittiğini söyledi.

Celal Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:


Dolar konut birim fiyatları gıdım gıdım aşağı 
Türkiye'de ortalama konut birim fiyatı 1019$/m²
TCMB verilerine göre olan birim fiyatlar 1000$ altına inemedi, cari ilan verilerinde 850$/m² dolayında.

3 ildeki 32 adet arsa ve arazi satılıyor: Belediyelerden Mayıs fırsatı! 

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Ev sahipleri sosyal medyada kıyamet koparıyor: Kiracılar yüzde 25'le evimize çöktü, kurtulmak istiyoruz! 


Geri Dön