25 / 08 / 2024

örnek Aile afet planı

örnek Aile afet planı

Bir afet durumunda, aynı evde yaşayan bireylerin afetin olası olumsuz etkilerinden korunabilmek veya afeti en az zararla atlatabilmek yapılan aile afet planı nedir? Nasıl hazırlanır?

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.

Hatay İskenderun’daki afet konutları hızla yükseliyor! İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun’daki afet konutları bayramda da hızla yükselmeye devam ediyor. İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Afet konutlarının yapımı devam ediyor!

AFAD, afetlerde zarar görenler için konut inşa ediyor. 2018'de bin 80 aile konut sahibi oldu. İlk iki yıl herhangi bir ödemesi bulunmayan AFAD Afet Konutları'nın teslim edilmesinden sonraki üçüncü yıldan itibaren ödemeler aylık olarak yapılıyor.

Mamak'taki 3 aile merkezi açılış için gün sayıyor!

Kadınlara yönelik örnek hizmetlerini sürdüren Mamak Belediyesi, aile merkezlerine Ekin, Yeni Bayındır ve Kıbrıs Mahalleleri’nde yenilerini ekliyor. 

Bulvar Loft'un örnek dairesi görücüye çıktı!

Bulvar Loft projesinde örnek daire ziyaretçilere kapılarını açtı. Çekirdek bir aile için ideal yaşam alanı sağlayan 4+1 tip olarak tasarlanan örnek daire, yeni evlerde yerleşim fikri verecek mimari çözümleri de içeriyor.

Artvin Yusufeli'ndeki afet konutları teslim edildi!

Artvin merkez ve Yusufeli ilçesinde, 1979 ve 2013 arasındaki afetlerde evlerini kaybeden 48 aile için yaptırılan afet konutları, hak sahiplerine teslim edildi

Hayırsever Ahmet Kandeferoğlu İldem'e Aile Sağlığı Merkezi yaptırıyor!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Aile Sağlığı Merkezi binasının yapımını üstlenen hayırsever Ahmet Kandeferoğlu ile protokol imzaladı. Vali Düzgün, Kayseri’nin hayırseverlik konusunda örnek bir kent olduğunu söyledi...

Aile afet planı nedir?

Bir afet durumunda, aynı evde yaşayan bireylerin afetin olası olumsuz etkilerinden korunabilmek veya afeti en az zararla atlatabilmek yapılan aile afet planı nedir? Nasıl hazırlanır?

Örnek dairenin eşyaları depremzedeye hediye edildi!

Van'da afet konutlarını inşa eden firma inşaat sürecinde döşedikleri örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti

Van afet konutlarının eşyaları hak sahibi aileye hediye edildi!

Van Depremi'nin ardından Bostaniçi beldesinde afet konutlarını yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde döşedikleri örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti

Murat Balamir: Anayasada deprem ve afet sözcükleri yok!

Prof. Dr. Murat Balamir, "Türkiye'nin mevcut anayasasında risk, deprem ve afet sözcükleri bulunmaz" tespitinde bulundu

örnek Aile afet planı Haberi

örnek Aile afet planı

Aile afet planı nedir?


Aile afet planı; Bir afet durumunda, aynı evde yaşayan bireylerin afetin olası olumsuz etkilerinden korunabilmek veya afeti en az zararla atlatabilmek için neleri, ne zaman yapacaklarını gösteren, aile bireylerince konuşularak hazırlanmış ve unutulmaması gereken bir davranış planı olarak tanımlanıyor.


Hazırlanması gereken bu plan ile afet anında tüm aile bireyleri aynı yerde olmaması durumda yapılacaklar veya çevrenizde sizlere zarar verebilecek risklerin belirlenmesi gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor.


Aile afet planı nasıl hazırlanır?

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından bu çalışmalar ve daha fazlası için bir Aile Afet Planı kapsamında yapılacak çalışmaların takip edebileceği bir tablo hazırladı.


Aile afet planı örneği..


- Çevremizde afet ve acil duruma yol açabilecek hususları biliyoruz/öğrendik


- Mahalle ve yapı ölçeğinde ailemize risk yaratabilecek durumları biliyoruz/öğrendik.


- Evimiz içerisinde...