06 / 05 / 2024

örnek bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi

örnek bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Peki, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi yapılabilir mi? Bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi nasıl yapılır?

İslam Memiş '' rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi. İşte gümüşte son dakika gelişmesi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın...

FED'in faiz artışına yönelik flaş açıklama! Her şeyin kaderi buna bağlı!

Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic, dünkü bir yıldan fazla bir sürenin en düşük enflasyon verilerinin ardından küçük bir faiz artışından yana olduğunu söyledi. 

Bir yılda yüzde 100 zam geldi, kış lastikleri rafta kaldı! İşte 26 Aralık 2022 kış lastiği fiyat listesi...

Ticari araçlara 1 Aralık’tan itibaren kullanılması zorunlu olan kış lastiği fiyatları bir yılda yüzde 100 zamlanınca lastikçilerin işleri de durma noktasına geldi. Bir kış lastiğinin fiyatı ortalama olarak  bin 500 liraya yükseldi.  İşte 26 Aralık 2022 kış lastiği fiyat listesi...

Ne altın, ne dolar, elinde euro olan köşeyi döndü! Öyle bir yükseldi ki.. Görenlerin ağzı 1 karış açık kaldı

Euro, ABD enflasyonun gerilemesi ile yükselişe geçerken, Temmuz ayı seviyelerine ulaştı. Ne altın ne dolar, elinde euro olan köşeyi döndü! Euro öyle bir yükseldi ki, görenlerin ağzı 1 karış açık kaldı. Son dakika euro kuru...

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları fırladı! Öyle bir yükseldi ki görenler hayrete düştü

Altın fiyatları bugün de yükselişine ara vermedi. Hızla yükselene altın fiyatları, yatırımcıları yüzünü güldürmeyi başardı. Altın bilezik fiyatları ise ons altının etkisi ile fırladı. Öyle bir yükseldi ki görenler hayrete düştü. İşte güncel altın bilezik fiyatları 15 Kasım 2022.

1 euro bile alanlar köşeyi döndü! Öyle bir yükseldi ki cepler kabardıkça kabarıyor! Son dakika euro kuru

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Euro, dolar endeksinin değer kaybetmesi ile yükselişe geçti. Öyle bir yükseldi ki, 1 euro bile alanlar köşeyi döndü. Yatırımcıların cepleri kabardıkça kabardı. Peki euro kuru ne kadar oldu? İşte son dakika euro/TL kuru.

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla yükselişe geçti. Gümüş öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak. İşte 5 Ekim 2022 gümüş alış satış fiyatı.

Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor! Kıyamet kopuyor hemen bakın

Sterlin/dolar kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte detaylar...

Altın, dolar, bitcoin derken euro unutuldu! Euro öyle bir yükseldi ki... Hemen bakın 

Altın ve dolar ve bitcoin piyasındaki son dakika gelişmeler milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, euro kurundaki gelişmeler unutuldu. Euro son günlerde öyle bir yükseldi ki... Hemen bakın!

Çifçilere kötü haber! Bir yılda rakamlarda oluşan artış belli oldu

Çiftçilerin üretim yaparken en çok harcama yaptıklar mazot, gübre, yem ve işçilik ücretlerinde bir yılda oluşan artış miktarını TÜİK açıkladı.

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 228 milyon dolar azalarak 101,7 milyar dolara geriledi. Bankanın dolar üzerinden vadesi 1 yıldan az kalmış ödemeleri de bulunuyor.

örnek bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi Haberi

örnek bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi

Bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Kira sözleşmesi kapsamında, kiralama esasları ile kiracı ve mal sahibinin bilgilerine yer veriliyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Buna karşın kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak düzenleniyor. Bir yıldan kısa süreli kira sözleşmesi de yapılabiliyor.


Tarafların imzaladıkları kira sözleşmesinde sözleşme süresi kısmına anlaşma süresi yazılabiliyor. Ayrıca kiranın başlangıç ve bitiş tarihleri de belirtiliyor.


Sözleşme örneği

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi

Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiralayanın T.C. Kimlik No

(Kiraya verenin T.C. Kimlik no yazılacak)

Kiralayanın Adresi

(Kiraya verenin tam adresi yazılacak)

Kiracı

(Kiracının tam adı ve...