07 / 05 / 2024

örnek İnşaat risk değerlendirmesi

örnek İnşaat risk değerlendirmesi

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ile işverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve bertaraf edilmesi için risk değerlendirmesi yapmak ile yükümlü oluyor. Peki, inşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Petrolün varilinde risk endişesi 120 dolar seviyesinin önünü açtı! Benzin ve mazot kaç lira olur?

Rusya Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi halinde petrolün varil fiyatı artacak mı? Brent petrol artacak mı? Akaryakıt fiyatları ne olacak? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Gündemdeki olayların devam etmesi petrolün varilinde risk endişesi yaratıyor...

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Aydın Mylife City'de örnek daireler yıkılıyor!

Yavuzlar İnşaat'ın Efeler Güzelhisar Mahallesi Torlak mevkinde inşa edilmesi planlanan Mylife City projesinin örnek dairelerin yıkım işlemlerine başlandı.  

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Örnek Yalıtım İnşaat Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Örnek Yalıtım İnşaat Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Safiye Dursun tarafından kuruldu. 

Ilgın İnşaat 2018'de örnek projelere imza atacak!

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz 2018 yılında örnek olacak projelere imza atacaklarını ifade etti.

Hasanoğlu İnşaat'ın PR ajansı MODD/group oldu!

Türkiye’nin önde gelen markalarına hizmet veren MODD/group, müşteri portföyünü genişletmeye devam ediyor. MODD/group, inşaat sektöründeki markalaşmanın örnek firmalarından Hasanoğlu İnşaat ile anlaştı.

Elazığ'da örnek kentsel dönüşüm projesi!

Elazığ Belediyesi ve İnşaat Müteahhitleri Derneği kentsel dönüşümde örnek proje için çalışmalara başladı. Bölgenin daha yaşanılabilir bir şehir olması için çalışılacak.

İskenderun'da İnşaat Sektöründe Riskler ve Risk Yöntemi konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ‘İnşaat Sektöründe Riskler ve Risk yöntemi’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İnşaat Ali Risk Sigortası yeni yapıları güvenceye alır!

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı olan Zekir Seferler bugünkü yazısında inşaat sektörünün sigortası olan İnşaat Ali Risk Sigortayı anlattı. İşte Seferler'in o yazısı...

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

6306 sayılı kanun gereğince yapılan kentsel dönüşüm kapsamında öncelikle binanın riskli olarak tespit edilmiş olması ve rapor düzenlenmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

örnek İnşaat risk değerlendirmesi Haberi

örnek İnşaat risk değerlendirmesi

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ile işverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve bertaraf edilmesi için risk değerlendirmesi yapmak ile yükümlü oluyor.


İşyerlerinde sürekli iyileştirmenin sağlanması amacıyla sürekli güncel halde tutulması gereken inşaat risk değerlendirmesi, inşaatlarda da yapılıyor. Peki, inşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?


İnşaat risk değerlendirmesi..

İnşaatta risk analizi hususu ile ilgili esaslar, 5 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


İşverenlerin ve Diğer Kişilerin Yükümlülükleri ve Sorumlulukları


İşverenlerin yükümlülükleri

MADDE 5 – (1) İşveren, yapı işlerinde, Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen yükümlülüklerinin yanında özellikle aşağıdaki hususları sağlar;


a) Yapı alanının düzenli tutulmasını ve yeterli temizlikte olmasını,


b) Yapı alanındaki çalışma yerlerinin seçiminde; buralara ulaşımın nasıl sağlanacağının ve...