28 / 04 / 2024

Orta tehlike

Orta tehlike

Hangi binalar yangın için yüksek tehlike sınıflandırmasına giriyor? Hangi binalar düşük tehlike kapsamına giriyor? Merak ediyorsanız bina tehlike sınıflandırması için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tekfen milyonluk dairelerden orta gelirliye yöneldi!

Merkezde lüks projeler inşa eden Tekfen, orta gelirliye hitap eden Esenyurt’taki projesini satışa çıkardı. HEP İstanbul, konut sayısı ve değer açısından şirketin en büyük projesi oldu.

Tekfen Hep İstanbul ile orta gelirliye 1424 daire!

TEKFEN Holding bünyesinde faaliyet gösteren Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul Esenyurt’ta, 56 bin 800 metrekare arsa üzerinde yeni bir konut projesine başladı. Tekfen Hep İstanbul ile orta gelirliye 1424 daire.

Iğdır'da uygulama alanı ilan edilen Orta Alican bağımsız köy oldu!

Iğdır Karakoyunlu İlçesi, Taşburun Bucağı, Aşağı Alican Köyüne bağlı Orta Alican bağlısının ana köyden ayrılarak Orta Alican adıyla bağımsız köy olması kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bağdat Caddesi'ndeki bina yıkımında büyük tehlike atlatıldı!

İstanbul' un Maltepe ilçesinde yeterli önlem alınmadan gerçekleşen bina yıkımında, büyük tehlike atlatıldı. İş makinesiyle yıkılan binanın 5. katı komple kaldırıma ve yola düştü.

Orta ve Doğu Karadeniz'e çok kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Orta ve Doğu Karadeniz'de bazı iller için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Vatandaşlar ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırıma karşı uyarıldı.

Evgör Mobilya ile dilerseniz orta sehpa, dilerseniz bir masaya sahip olabilirsiniz!

“Tasarımla Mutluluğun Birleştiği Nokta” sloganıyla hizmet veren Evgör Mobilya fonksiyonel ürün koleksiyonuna yeni bir tasarım daha ekledi. Evgör Mobilya ile dilerseniz orta sehpa, dilerseniz bir masaya sahip olabilirsiniz.

17. Orta ve Doğu Avrupa Rafineri ve Petrokimya Konferansı yarın başlıyor!

Rafineri ve petrokimya sektörü ile enerji güvenliği konularının ele alınacağı "17. Orta ve Doğu Avrupa Rafineri ve Petrokimya Konferansı", 14-16 Ekim arasında İzmir Hilton Otel'de gerçekleştirilecek

Orta Vadeli Program'da rant vergisi resmileşiyor!

Yatırımların üretken alanlara yönlendirilmesi ile özel tüketimin ve cari açığın frenlenmesine yönelik olarak hükümet cephesinde bir süredir dile getirilen gayrimenkul değer artışının vergilendirilmesi, Orta Vadeli Program’da yer aldı.

Orta vadeli mali plan 2015-2017!

2015-2017 yıllarına ait Orta vadeli mali plan, Yüksek Planlama Kurulu tarafından 11 Ekim 2014 tarihinde 29142 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kabul edilen orta vadeli plan..

Demir İnşaat, Suudi ortağıyla kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek!

Bu yılın sonuna kadar İzmir ve Gaziosmanpaşa’daki projelerine başlamayı hedefleyen Demir İnşaat’ın üzerinde çalıştığı yeni projeler kentsel dönüşüm ağırlıklı. Demir İnşaat, Suudi ortağıyla kentsel dönüşüme odaklanacak...

Uğur Dumankaya: Orta vadeli program büyümeye katkı sağlayacak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada orta vadeli programın Türkiye’nin potansiyel büyümesine ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti. İşte Dumankaya'nın o açıklaması...

Çinli Xingtai Wanhai Investment Türk ortağıyla elektrikli bisiklet üretecek!

Çinli Xingtai Wanhai Investment, Türk ortağı ile birlikte Antalya’da güneş enerjisi paneli, hızlı makarna, 2 ve 3 tekerlekli elektrikli bisiklet, dört tekerli golf arabası ve elektrikli binek otomobil üretecek.

Edirne'de Orta Çağ'dan kalma şehir gün yüzüne çıkarılıyor!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesindeki Sinanköy'de yürütülen arkeolojik kazılarda, Orta Çağ'dan kalma bir şehir gün yüzüne çıkarılıyor. Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi...

Orta tehlike Haberi

Orta tehlike

Bina tehlike sınıflandırması!

Binalar, binanın özelliklerine ve binada yürütülen işlem ve operasyonların niteliğine bağlı olarak yangın tehlikesi sınıflandırmasına dahil ediliyor.


Konu ile ilgili husus "Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik" kapsamında yer alıyor. Binalar, düşük tehlike, orta tehlike ve yüksek tehlike olmak üzere 3 grupta toplanıyor. 


Söz konusu hükümler yönetmeliğin 19. maddesinde yer alıyor.


Bina tehlike sınıflandırması

Madde 19 - Bu Yönetmelik kapsamında olan bina veya bir bölümünün tehlikesi, yangının başlama ve yayılması, yangın esnasında ortaya çıkan duman ve gazlar, patlama tehlikesi gibi bina veya yapıda bulunanların yaşamları ve emniyetleri için potansiyel tehlike oluşturan faktörlerin izafi tehlike dereceleri anlamındadır.


Bina veya bir bölümünün tehlike sınıfı, binanın özelliklerine ve binada yürütülen işlem ve operasyonların niteliğine bağlı olarak saptanır. Eğer bir binanın çeşitli bölümlerinde değişik tehlwke sınıflarına sahip...