21 / 05 / 2024

orta vadeli yatırımlar

orta vadeli yatırımlar

FED'in faiz artırım beklentilerinin ötelenmesi, yurtiçinde olumlu makro veriler, Eylül ayı genelinde TL cinsinden varlıklarda pozitif etki yaratacak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Uzun vadeli gayrimenkul yatırımı için tavsiyeler!

Ülkemizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü uzun vadeli yatırımlar için her zaman en güvenli yatırım olarak görülür. Yatırımlarımın uzun vadeli ve kazançlı olması için birkaç ipucu bulunuyor.

Kamu yatırımlarına tam gaz devam!

Orta Vadeli Mali Plan’a göre kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarını tamamlayacak. 2018 bütçesinde eğitim, sağlık, bilim-teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanazalizasyon yatırımları öncelikli olacak..

Homes yeni yatırımlar için düğmeye bastı!

HOMES, 200 milyon euroluk yatırım planıyla Çeşme’nin en iddialı projelerine imza atacak. Paşalimanı Koyu’nda yer alan ilk projesi SEA HOMES’un ardından yeni yatırımlar için düğmeye basan HOMES, kısa ve orta vadede Çeşme’nin çehresini değiştirecek.

Yatırımların finansmanında gayrimenkul sertifikaları kullanılmalıdır!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, "Uzun vadeli yatırımların finansmanında kullanılacak diğer bir araç da gayrimenkul sertifikalarıdır." dedi.

Otel yatırımları arttı!

Yılbaşından bu yana düşen otel yatırımları, ağustostan itibaren artmaya başladı TUROB Başkanı Bayındır: "Yatırımların öngörülerimiz doğrultusunda Anadolu'da yaygınlaşması ve orta ölçekli otellere yönelmesinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Türkiye kamu-özel sektör ortak yatırımlarında dünya ikincisi oldu!

Dünya Bankası’nın raporuna göre Türkiye kamu-özel sektör ortak yatırımlarında dünya ikincisi oldu. Raporda Türkiye’nin Avrupa ve Orta Asya’nın en büyük 5 yatırım projesine ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Mimarsinan OSB'de yatırımlar devam ediyor!

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri OSB'den sonra sanayi yatırımlarının giderek yoğunlaştığı ikinci bölge konumda. OSB, şimdiden Orta Anadolu'da geleceğin önemli sanayi merkezlerinden biri olmaya başladı.

Batı Ataşehir İnşaat Gayrimenkul Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Batı Ataşehir İnşaat Gayrimenkul Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, Yavuz Ortaç, Hasan Ege Tütüncüoğlu, Özgür Aksakallı tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Kasım'da kuruldu.

Matraş, teşvik bölgelerine yönelik yeni yatırımlar hedefliyor!

Teşvik bölgesi Uşak’ta 4 milyon dolarlık yatırımla entegre tesis kuran Matraş, kapasitesini yüzde 30 artırdı. Gelecekte teşvik bölgelerine yönelik yeni yatırımlar planlayan şirket, Tuzla bölgesindeki arazisini de orta vadede değerlendirmeyi planlıyor

Jones Lang LaSalle'nin Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu!

Jones Lang LaSalle'nin en son yayınladığı Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu’na göre; 2012’de Avrupa Orta Doğu ve Afrika’daki Otel alım/satım hacmi 8,5 Milyar Euro’ya ulaştı...

orta vadeli yatırımlar Haberi

orta vadeli yatırımlar


FED'in faiz artırım beklentilerinin ötelenmesi, yurtiçinde olumlu makro veriler, Eylül ayı genelinde TL cinsinden varlıklarda pozitif etki yaratacak. Uzmanlar bu kapsamda orta riskli bir portföy oluşturmak isteyenlere yüzde 20-50 arasında hisse senedi dağılımı öneriyor... 


Bolu Çimento: 2015 ikinci yarıda devreye aldığı Ankara fabrikası sonrası üretim ve satış performansında iyileşme gördüğümüz şirket, 2016 ilk yarı itibariyle Bolu merkez fabrikasındaki yatırımlarını tamamladı. 

Özellikle 2016 ikinci çeyrekte üretim ve satış performansında görülen iyileşmenin devamında tamamlanan yatırımların katkı yapması beklenebilir. 2016 ilk yarıda satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artış göstererek 221 milyon 177 bin TL'ye yükseldi. İlgili dönemde faaliyetlerine ilişkin performansını beğendiğimiz firma, FAVÖK marjını yüzde 38 olarak korudu. Yüksek temettü verimi ile de öne çıkan şirket, 2016'da da temettü...