02 / 05 / 2024

Ortahisar Belediyesi imar

Ortahisar Belediyesi imar

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını açıkladı ve başvuruda bulunmak isteyenleri acele etmesi için uyardı. 

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi arsa satacak! İhale tarihi 2 Kasım!

Trabzon iline bağlı Ortahisar Belediyesi 1.097 metrekarelik bir arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. İhale tarihi 2 Kasım olarak belirlenirken, muhammen ve geçici teminat bedelleri de belli oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Ortahisar Belediyesi kentsel dönüşüme giriyor!

Ortahisar Belediyesi'ne devredilecek, sonrasında Çevre Bakanlığının da desteği ile yeni dönüşüm projelerine başlanacak.

Ortahisar'ın imar sorunları konuşuldu!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği İmar Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda imar sorunu ele alındı.

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

Ortahisar Belediyesi'nden Trabzonspor'a arsa desteği!

Trabzon Ortahisar Belediyesi Trabzonspor'a Çukurçayır Mahallesi'nde bulunan bir arsayı ücretsiz olarak verecek. Eski bir belediye binasının da bulunduğu arsada bordo mavililer gelir sağlayacak projelere imza atacaklar.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.

Ortahisar Belediyesi imar Haberi

Ortahisar Belediyesi imar

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını söyledi ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kaçak ve ruhsatsız binalarla ilgili olarak vatandaşların imar barışınının yanı sıra 6360 sayılı yasadan da yararlanabileceğini de ifade etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını aktaran Genç, yasadan yararlanmak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na internet üzerinden başvuru yapması gerektiğini bildirdi. 

İmar barışından önce çıkarılan 6360 sayılı yasada, plansız alanlardaki yapılaşmalarla ilgili düzenlemeler yer aldığını belirten Genç, "Bu durumdaki yapıların sahipleri imar barışına gitmeden 6360 sayılı kanundan yararlanarak binalarına hukuki statü kazandırabilirler. Vatandaşlarımızın kendi tapulu arazisi üzerinde yaptıkları inşaatlar için 6360 sayılı kanundan yararlanmaları...