22 / 07 / 2024

ortak konut kredisinin ödenmemesi

ortak konut kredisinin ödenmemesi

Ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisi şartları nelerdir? Ortak konut kredisinde ortaklardan biri kredi borcunu ödeyemiyor ise ne olur? İşte ortak konut kredisi kullanımı koşulları...

Ziraat Bankası duyurmuştu! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Kredi ile konut almak günümüzde neredeyse imkansız hale gelirken pek çok kişinin yüzünü güldüren hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası ortak konut kredisini duyurdu. Peki ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği, ortak konut krediyle ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönem başlıyor. 

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 

Ev almak isteyen vatandaşların en sık araştırdığı konular başında konut kredisi yer alıyor. Buna göre, konut kredilerinde faiz oranları da değişince otomatik olarak aylık ödeme tablosu da değişmektedir. En düşük kredinin aylık ödeme taksitleri de değişmiş oldu.

Ziraat Bankası faiz oranlarını değiştirdi! 14 bin 191 TL taksitle 2 milyon TL konut kredisi kullandıracak!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Oranları indiren Ziraat Bankası 14 bin 191 TL taksitle 2 milyon TL konut kredisi kullandıracak. İşte Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Kampanyası Haziran 2024...

Banka banka konut kredisi faiz oranları güncellendi! 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendiği kaydedildi. Buna göre, 3 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 senelik taksiti ne kadar oldu?

0.69 faizli konut kredisi hesaplama Haziran 2024! 400 bin, 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?

Geçtiğimiz aylarda resmen açıklanan 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL? İşte 0.69 faizli konut kredisi hesaplama Haziran 2024...

Faizler çıldırdı! 3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 15 milyon TL'ye dayandı!

Ev almak isteyenler konut kredisi faizleri ile ilgili son durumu merak ederken, Gayrimenkul Uzmanından da çarpıcı bir paylaşım geldi. Murat Gültekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesinin 15 milyon TL'ye dayandığını belirtti.

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 19.2 milyon TL oldu: Vatandaşlar isyanda! 

Konut kredilerinde hem faiz, hem aylık taksit ödemesi hem de geri ödeme rakamı resmen uçuşa geçti. 3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 19.2 milyon TL oldu. Vatandaşlar '1 ev kendimize, 5 ev bankaya' dedi. İşte ayrıntılar... 

Bankalarda ortak konut kredisi dönemi başladı! Vatandaş kurbana girer gibi ev alıyor!

Hem konut fiyatlarındaki artış hem de yüksek faiz oranları vatandaşları ortak konut kredisine yöneltti. Peki ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisini kimler kullanabilir? Ortak konut kredisini kaç kişi çekebilir? işte merak edilen soruların yanıtları...

Bankalarda "ortak kredi" uygulaması başlıyor!

Konut kredilerinin faizi hızla artmayı devam ettirirken buna göre bu şartlarda konut almak isteyen vatandaşlar için kurbana değil artık ortak krediye girecekler. Bu süreçte, yüksek faiz sorununa yeni bir çözüm getiren Ziraat Bankası, yenilikçi kredi modeli “Ortak Konut Kredisi”ni duyurmuş oldu.

0.69 faizli konut kredisi hesaplama! 500 bin, 1 milyon, 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerde geçtiğimiz aylarda müjdelenen 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitlerini merak ediyor. İşte 0.69 faizle 1 milyon, 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?

Ziraat Bankası'ndan 8 bin 635 TL taksitle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi!

Ziraat Bankası'nın ortak konut kredisi kampanyası ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Ziraat Bankası ortak konut kredisi nasıl kullanılır? Aylık taksitlerine kadar? İşte Ziraat Bankası ortak konut kredisi detayları...

2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 60 bin TL'yi aştı! Konut almak mı, borsada hisse-fon almak mı mantıklı?

Konut kredisi faizlerinde yaşanan artışların ardından, geri ödeme rakamları da aylık taksit tutarları da rekora koştu. Peki konut kredisi çekip ev almak şu an mantıklı mı? Kredi çekerek konut yatırımı yapmak mı, hisse-fon yatırımı mı daha mantıklı? 

ortak konut kredisinin ödenmemesi Haberi

ortak konut kredisinin ödenmemesi

Ortak konut kredisi nedir?

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlerin gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanılabiliyor.


Bu durumda bir ortakla gelirin birleştirilerek konut kredisi çekilmesi halinde ortak; hem borca, hem de eve ortak olmuş oluyor. 


Ortak konut kredisi bankalardan ister arkadaşınız, kardeşiniz, akrabanız ya da eşiniz ile birlikte ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur?

Ortak konut kredilerinde karşılaşılan sorunlar arasında, bir ortağın payına düşen kredi borcunu öderken; diğer ortağın kendi payına düşen kredi borcunu ödeyememesi durumu yer alıyor.


Bu durumda ortak konut kredisini ortaklardan biri ödemiyor ise ne olur? Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da açıkladığımız gibi, ortak borç demek her bir...