10 / 05 / 2024

Ortak malikler irtifakı

Ortak malikler irtifakı

Bugün Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş ile sizlerden çok fazla soru aldığımız Kat İrtifaklarının bozulması üzerine konuşacağız. Ya aldığınız evin kat irtifakında karşılığı yoksa? Kurtuluş konuyu şu şekilde özetledi...

Kat irtifaklarının bozulması!

Bugün Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş ile sizlerden çok fazla soru aldığımız Kat İrtifaklarının bozulması üzerine konuşacağız. Ya aldığınız evin kat irtifakında karşılığı yoksa? Kurtuluş konuyu şu şekilde özetledi...

Sitede ortak alanları kullanmayan malikler aidat öder mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'A, B, C bloklarından 32 konut ve bu konutların altında 11 dükkandan oluşan yeni kurulmuş bir sitemiz var. Dükkanlar siteye ait ortak tesis ve alanlardan yararlanamıyor. Toplanan aidata katılmaları gerekiyor mu, gerekiyorsa ne ölçüde katılması lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kat irtifakı sahibinin sorumlulukları!

Kat irtifakı bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kuruluyor. Peki,kat irtifakı sahibinin sorumlulukları nelerdir?

Kat irtifakında arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı, bir arsa üzerinde ortak mülkiyet hakkının bağımsız bölümlere tahsis edilen kısımları olarak ifade ediliyor. Peki, kat irtifakında arsa payı nasıl hesaplanır? İşte arsa payı hesaplama örneği..

Bina ortak karar protokolü ne işe yarar?

Kentsel dönüşümden yararlanmak ve bu proje dahilinde binanın yeninden inşa edilme sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu süreçte malikler tarafından imzalanan bina ortak karar protokolü ne işe yarar?

Apartman ortak alanları kiraya verilir mi?

Apartmanda ortak yerler konusu, Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerdir. Peki, apartman ortak alanları kiraya verilir mi?

Devremülk dönemleri!

Devremülk hakkının dönem sonu, belirtilen günlerden az olmamak şartıyla belirleniyor. Ortak malikler kendilerine ayrılan devremülk dönemleri ni …… günden daha az süreli olmamak üzere, mülkiyet payına bağlı olarak başkalarına devredebiliyorlar...

Apartmanda ortak yerler nelerdir?

Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlere ortak yerler denir. Peki apartmanda ortak yerler nelerdir?

İnşaatçılara ortak faiz belirleyen bankalara soruşturma açıldı!

Bazı bankalara faizleri ortak belirledikleri iddiasıyla Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı...

One Ortaköy Evleri'nden havadan video!

One Ortaköy Evleri'nin havadan görüntülerini www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi

One Ortaköy Residence'ta 850 bin dolara! Hemen teslim!

Bilgili Holding One Ortaköy Residence'ta fiyatlar 850 bin dolardan başlıyor, projedeki konutların anahtar teslimleri hemen gerçekleşiyor

Ortaköy One Bilgili projesinden havadan video!

Ortaköy One Bilgili projesinin son havadan videosunu www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi

English Home'a Katarlı QIFB ortak olacak!

English Home'a Katar merkezli yatırım bankası QFIB'nin ortak olacağı söyleniyor.

One Ortaköy'de hemen teslim 850 bin dolara!

Bilgili Holding One Ortaköy Residence'ta hemen teslim dairelerin fiyatları 850 bin dolardan başlıyor, projeden banka kredisi ile konut sahibi olunabiliyor

Ortak malikler irtifakı Haberi

Ortak malikler irtifakı

Bugün Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş ile sizlerden çok fazla soru aldığımız Kat İrtifaklarının bozulması üzerine konuşacağız. Kendisi daha önce karşılaşmış oldukları davalardan örnek verdi: Ya aldığınız evin kat irtifakında karşılığı yoksa? Kurtuluş konuyu şu şekilde özetledi:


1. Ortak malikler irtifakı sonlandırabilir?

“Kat irtifakına konu olan arsanın maliki veya ortak malikleri, tapu memuruna verecekleri yazılı bir beyanla kat irtifakına ait sicil kaydını sildirerek bu irtifaka her zaman son verebilirler.” 


“Kat irtifakı, buna konu olan arsanın tamamiyle yok olması veya üzerinde yapı yapılamayacak hale gelmesi veya kamulaştırılması ile kendiliğinden sona erer.” 


Kat irtifakına konu olan arsanın maliki tarafından bozulmasını daha önce bize gelen ve çözüme kavuşturduğumuz şöyle bir davadan örnekleyerek anlatabiliriz.


Bir kat maliki, deprem bölgesindeki bir binada 1999 depreminden önce teras katı bir...