07 / 05 / 2024

Ortak yaşam konsepti

Ortak yaşam konsepti

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan o önemli 5 nedeni sıraladı...

Bahçeli yaşam konsepti Folkart Vega'da!

Folkart'ın en yeni projeleri arasında yer alan Folkart Vega "Bahçeli yaşam konsepti Folkart Vega'da" sloganıyla tanıtılıyor...

Ortak yaşam alanları, konut sahipleri için tehdit mi?

Büyük şehirlerde yaşamanın maliyeti her geçen gün hızla artıyor. Ortak paylaşımlı yaşam alanlarının bu sorunu çözmesi planlanıyor. Ortak konut konsepti

Park Mozaik B Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri olan  TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesi B Blok'ta yaşam başladı.

Ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan 5 neden!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan o önemli 5 nedeni sıraladı...

Apad Gayrimenkul konforlu ve lüks bir yaşam vadediyor! 

Jacaranda Estate, etkileyici manzarası ve konforuyla özel bir yaşam konsepti sunuyor. Yalıkavak'ta 13 lüks villadan oluşan proje, yalnızca yaz aylarında değil yılın 12 ayı keyifle yaşayabileceğiniz bir yaşamın kapılarını açıyor.

Selimpaşa HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri fiyat!

Etra Holding tarafından İstanbul Silivri ilçesinin Selimpaşa Ortaköy beldesinde hayata geçirilen projede 614 adet birim bulunuyor. Selimpaşa HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. 

Park Mozaik'te A Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 yıla varan tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesinin yüksek binalarından A Blok’ta yaşam 18 Haziran’da başladı.

Bitez Yalıları'nda yaşam başlıyor!

FB Gayrimenkul Yatırımları tarafından Bodrum'da hayata geçirilen seçkin yaşam konsepti Bitez Yalıları Exquisite projesi, 15 Haziran-7 Eylül 2018 tarihleri arasında Yalıkavak Marina tanıtım standında ziyaretçilerini bekliyor.

Sağlıklı yaşam köyleri konsepti yoğun ilgi görüyor!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, "Henüz emeklilerimizin yüzde 1'ine bile hitap edecek sayıda sağlıklı yaşam köyleri yok. Şu anda 2 milyon emeklinin sağlıklı yaşam köyü için ciddi istekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

12 soruda HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi İstanbul’un Silivri ilçesinin Selimpaşa Ortaköy beldesinde hayata geçiriliyor. Proje sağlık konseptiyle 55 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak yapılıyor. İşte 12 soruda HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri...

yooistanbul projesinde yaşam başlıyor!

Say Yapı'nın Ortaköy'de inşa ettiği yooistanbul projesinde teslim tarihi yaklaşıyor. Örnek rezidansları ziyarete hazır olan proje, ayrıcalıklı yaşam tarzının en güzel örneğini İstanbul’a sunacak.

Yaşam sokağı konsepti Ankara’da çok sevildi!

Ankara, son yılların gözde mekanları “yaşam sokak”larına bu kez üst düzey bir sokak ekliyor. OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, yaşam sokağı konseptinin Ankara’da da çok sevildiğini kaydetti.

Bodrum Bitez Yalıları Exquisite, seçkin yaşam alanı sunuyor!

FB Gayrimenkul Yatırımları tarafından Bodrum’a kazandırılan seçkin yaşam konsepti Bitez Yalıları Exquisite projesi, Bitez’in bugüne kadar korunmuş ve hiç bozulmamış turkuaz denizine nazır, mandalina ve nar ağaçlarının kokularının birbirine karıştığı muhteşem bir konumda yer alıyor.

Ortak yaşam konsepti Haberi

Ortak yaşam konsepti

Co-living bir diğer deyişle paylaşımlı ev ya da ortak yaşam konsepti bir süredir yurt dışında ve özellikle ABD’de gelişen bir gayrimenkul türü olarak hızla büyümeye devam ediyor. Konut fiyatlarının giderek arttığı büyük şehirlerde, bireyler artık oda kiralayarak daireleri paylaşıyor, “ev” kültürünü kişiye özel olmaktan çıkartıp müşterek bir hayata dönüştürüyor. Temelinde paylaşım ekonomisi esasına göre bir konutun bir çok kişi tarafından ihtiyaçları kadar kullanılması bulunan co-living konsepti, geleneksel konut yerine, bireylerin ortak alanları paylaşarak, kentin profesyonel ve ekonomik koşullarında işbirliği içinde yaşamasını hedefliyor. 

Demografik değişimin de bu konseptin gelişmesi ve trend haline gelmesinde büyük etkisi bulunuyor. Genç nesillerin çalışmak için değişik şehirlerde, hatta ülkelerde yaşadıkları günümüzün modern yaşamında, insanların komşularıyla ve aileleriyle vakit geçirdikleri geleneksel toplum yapısı değişmiş durumda....