07 / 07 / 2024

ortalama bir dairenin maliyeti nedir

ortalama bir dairenin maliyeti nedir

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor. 2016 yılında betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Arsa sahibi 'Arsama dokunmasınlar' diyerek öyle bir şey yaptı ki... 60 konut sahibi evlerine gidemedi!

60 dairenin bulunduğu 18 binaya giden yolun arsasından geçtiğini iddia eden arsa sahibi öyle bir şey yaptı ki, vatandaşlar evlerine gitmek için yollarını değiştirmek zorunda kaldı.

İstanbul'da ortalama bir ev 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksine göre indeksin geçen aya göre belirgin değişim göstermediğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir evin 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 61 bin 523 lira! 

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyetinin 61 bin 523 TL olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere kurayla verilen TOKİ evleri, şimdi 25 bin TL'den kiralanıyor: Vatandaşlardan tepki! 

Hatay Antakya Gülderen TOKİ projesinde yer alan bir dairenin 25 bin liraya kiraya verildiği belirlendi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi. İşte o ilan ve yapılan yorumlar...

Buğra Gökce: Türkiye'de ortalama bir çalışanın ev sahibi olması mümkün değil!

Konut sahipliği oranı gittikçe düşüyor. Şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, konuyla ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ortalama bir konutun fiyatı 15 yıllık asgari ücrete eşitlendi!

Ülke genelinde konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaşlar konut sahibi olmakta zorlanırken, Şehir Plancısı Celal Erdoğdu konut fiyatlarını asgari ücretle karşılaştırdı ve ortalama bir konut fiyatının 15 yıllık asgari ücrete eşit olduğunu söyledi. 

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatları ülke genelinde artmaya devam ediyor. Son zamanlarda konut fiyatlarındaki en yüksek artışlarla dikkat çeken Kocaeli'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon 100 bin TL oldu.

İstanbul'da bir konut kaç otomobil ediyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Erdoğdu paylaşımında İstanbul'da ortalama konutun 2,7 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

Ev hayalleri kabus oldu: Hem faizler hem de fiyatlar uçunca, vatandaşlar banka kapısından geri döndü!

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon TL'ye yaklaşırken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek faiz oranları sebebiyle bankaların kapısından geri döndü. 

İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

Dubai'de bir Türk'ün aldığı 136 milyon dolarlık daire çok konuşuluyor!

Dubai'de bir Türk'ün 136 milyon dolarlık (4 milyar 392 milyon TL) rekor rakamla satın aldığı süper lüks dairenin detayları ve fotoğrafları çok konuşuluyor. 

ortalama bir dairenin maliyeti nedir Haberi

ortalama bir dairenin maliyeti nedir

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor.


2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edildi.


Bir binanın inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, 2016 yılında ortalama bir dairenin maliyeti nedir?


Betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti hesaplama örnekleri şu şekilde:


2016 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre BETONARME olarak inşa edilecek 100 metrekarelik bir evin maliyeti hesaplama örnekleri:


Lüks İnşaatta 

Asgari: 1227,07 x 100 m2 = 122,707

Azami: 1377,13 x 100 m2 = 137,713

Orta: 1302,10...