16 / 05 / 2024

Oruçbey Hamamı kaç paraya satılıyor

Oruçbey Hamamı kaç paraya satılıyor

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey Hamamı, sahiplerince 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkarıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

2023 Ramazan imsakiye! İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçta? 23 Mart 2023 İstanbul için iftar vakti!

Ramazan ayı geldi. Bugün ilk oruçlar tutuldu. Bu yıl 29 gün olan Ramazan ayının ilk iftarı da bu akşam tüm İslam alemi tarafından açılacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçtır? İşte detaylar!

TOKİ 2022 Amasya Hamamözü’nde 157 ucuz konut inşa edecek!

TOKİ'nin Amasya Hamamözü projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Amasya Hamamözü projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Amasya Hamamözü 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Beyşehir'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Beyşehir'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Beyşehir sosyal konut projesi...

PttAvm'den ayçiçek yağ indirimi! Torku, Yudum, Oruçoğlu, TMO 5 kiloluk yağ fiyatları dibi gördü! İşte fiyat listesi...

PttAvm Torku, Yudum ve Oruçoğlu firmalarının ayçiçek yağ fiyatlarında indirim yaptı. Bu markaların 5 kiloluk, 1 kiloluk ayçiçek yağ fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Peki PttAvm'de ayçiçek yağ fiyatları kaç TL? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Rıza Bey Apartmanı davası sanıklarından kağıt üzerinde imza savunması!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası sanıkları "kağıt üzerinde imza" savunması yaptı...

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

Osmangazi Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma projesi başladı!

Geçmişi 7 bin yıl öncesine uzanan tarihi Bursa’nın ilk yerleşim alanının bulunduğu Hisar İçi, Osmangazi Belediyesi'nin ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ sloganıyla hazırladığı proje ile yeniden ayağa kaldırılıyor.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Oruçbey Hamamı kaç paraya satılıyor Haberi

Oruçbey Hamamı kaç paraya satılıyor

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey  Hisar Mahallesi Oruçbey Sokağı'ndaki 1400'lü yıllarda yapıldığı belirtilen hamamın sahiplerinden Arife Varol, yaptığı açıklamada, hamamın babalarından miras kaldığını belirtti.


Varol, 6 kardeş olduklarını ifade ederek, "Hamamı eşim işletiyordu. Eşimin vefatından sonra hamamla ilgilenebilecek kimse olmadığı için satmaya karar verdik" dedi.


Babalarının hamamı uzun yıllar önce satın aldığını anlatan Varol, 35 yıl önce de hamamda tadilat yapıldığını aktardı. Çalıştığı süre boyunca vatandaşların hamama ilgi gösterdiklerini ifade eden Varol, hamamın göbek taşı dışında 3 odasının daha bulunduğunu söyledi.


"Hamamın tarihi dokusu olduğu gibi duruyor"

Emlakçı Hamdi Güneş de bu zamana kadar onlarca daire ya da arsa sattıklarını ancak ilk defa böyle tarihi bir hamamla ilgilendiklerini dile getirdi. Hamamın küçük tadilatlardan geçtiğini ancak gerçek anlamda bir restorasyon görmediğini ifade eden...