05 / 07 / 2024

osb alanları meslek lisesi

osb alanları meslek lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

Tarım alanına OSB kurulamayacak!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında tarım alanlarına inşa edilen OSB'leri kaleme aldı.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

OSB'lerde yeni dönem!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği ekonomide yeni dönemde OSB'ler kritik rol oynayacak. İşte bizim bu kritik sürece, altyapılarımızla, yatırımcı dostu bakış açımızla, yeni tahsis alanlarımızla hazır olmamız lazım" dedi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

Meslek Odaları'ndan hassan alan uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Meslek Odaaları, Antalya’nın doğal sit alanlarının geleceğiyle ilgili endişeleri gündeme taşıdı.

OSB'lerde arsa rantiyeciliğine geçit yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB'lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Anadolu OSB MYO eylülde kapılarını açacak

Anadolu Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) inşa edilen Türkiye'nin iş garantili ilk meslek yüksekokulu eylül ayı itibariyle kapılarını açacak.

İncesu OSB Bölgesi’ne Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından İncesu OSB Bölgesi’ne de Meslek Yüksekokulu kurulması için çalışmalar başladı. 

Malatya OSB'ye MYO inşa ediliyor!

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanına yaptırılan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı hızla devam ediyor. 30 bin 800 metrekarelik alanda yükselen Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nda sona geliniyor. 

osb alanları meslek lisesi Haberi

osb alanları meslek lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı.


Dershaneleri özel okula dönüştürüp binlerce özel okulun açılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Sanayi sektörünün kalifiyeli eleman sorununa çare olması için OSB'lerde özel meslek lisesi açan iş adamlarına öğrenci başına teşviğin verildiği sistemle üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesini sağlayan bu okullarda öğrenim gören öğrenciler için alanına göre ödeme yapılıyor. 9. sınıf öğrencileri için öğrenci başına 3 bin 800 lira ödeme yapan Bakanlık; Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri...