27 / 04 / 2024

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 



Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi.

FABRİKALAR DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da sanayiciler, NKÜ ile iş birliği yaparak fabrikalarını depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlattı.

Bir yıl içerisinde bölgede 2 milyon metrekarelik sanayi alanında deprem güçlendirilmesi tamamlandı.

NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yapı ve Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, inşaat mühendisi Dr. Ahmet Bal, fabrikaların güçlendirilmesi yönünde taleplerin her geçen gün arttığını belirtti. 

Tekirdağ'ın deprem riskinin yüksek olduğunu belirten Dr. Bal, kentteki 14 OSB'ye dikkati çekerek, Türkiye ekonomisi için Tekirdağ'daki fabrikaların üretime devam etmesi, deprem sonrasında da kullanılabilmesi, üretimin kesintiye uğramaması, ihracatın kesintiye uğramaması açısından  önemli olduğunu vurguladı.

14 OSB deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

1 YILDA 2 MİLYON METREKARELİK ALAN DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında özellikle sanayi kuruluşlarının harekete geçtiğini belirten Dr. Bal, "Bu kapsamda son 1 yılda Tekirdağ'daki 14 sanayi bölgesinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alan depreme dayanıklı hale getirildi.

Depreme dayanıklılık çalışmalarında fabrikaların mimari yapılarının bozulmadığını anlatan Dr. Bal, bunun çok önemli olduğuna değindi. 

Ergene ilçesindeki Avrupa Serbest Bölge Müdürü Tarkan Değirmenci de bölgelerinde faaliyet gösteren 70 fabrikada da güçlendirme çalışması başlayacağını söyledi. 

14 OSB deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Değirmenci, "Şu an itibarıyla Avrupa Serbest Bölgesi'nde 70 fabrika mevcut. Ama ağırlık olarak yapılarımızın performansı iyi. Bunların deprem güçlendirme çalışmaları başladı.

Özellikle Namık Kemal Üniversitesi'yle yaptığımız iş birliği protokolü çerçevesinde hem grup şirketlerimizde hem de kullanıcı ve yapımcı şirketlerinde çalışmaları hayata geçirmeye başladık" dedi.

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Geri Dön