19 / 05 / 2024

osb kanunu 2014

osb kanunu 2014

Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yapılan negatif ayrımcılık nihayet son buldu. 20 Şubat'ta kabul edilen torba kanun tasarısı ile artık OSB'lerde yapılan bina yatırımları da finansal kiralama (leasing) ile yapılabilecek...

Organize sanayiye standart geliyor! OSB sayısı artacak!

15 Nisan 2000 tarihinde OSB Kanunu'nun ardından OSB sayısı hızla arttı. Sadece o yıl 28 OSB kuruldu. 2000 sonrasında ise 204 OSB kuruldu.

Yeni OSB Kanunu 2017!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kayapa Islah OSB'ye 25 yeni tesis inşa ediliyor!

2014 yılının son aylarında ‘Islah OSB statüsü kazanarak Bursa''da ilk Islah OSB olan Kayapa Islah OSB, süreçle birlikte modern sanayi inşaatlarıyla donanıyor.

Adıyaman arıtma tesisinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Adıyaman OSB'de, 2014 yılında ihalesi yapılan ve aynı yılın Kasım ayında inşaatına başlanılan arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Adıyaman OSB'de yapılan arıtma tesisinin yüzde 60'ı tamam!

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden arıtma tesisin yapımı tüm hızıyla sürüyor. 2014 yılında ihalesi yapılan ve aynı yılın Kasım ayında inşaatına başlanılan arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Adıyaman OSB'de arıtma tesisin yapımı devam ediyor!

Adıyaman OSB’de, 2014 yılında ihalesi yapılan ve aynı yılın Kasım ayında inşaatına başlanılan arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Adıyaman OSB'deki arıtma tesisinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Adıyaman OSB'de yapımı devam eden arıtma tesisin yapımı tüm hızıyla sürüyor. Adıyaman OSB’de, 2014 yılında ihalesi yapılan ve aynı yılın Kasım ayında inşaatına başlanılan arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Kayapa OSB'de son 6 ayda 25 fabrika inşaata başladı!

Bursa'nın ilk ıslah OSB'si ünvanına sahip Kayapa Islah OSB, dönüşümün ardından hızlı şekilde yatırım almaya başladı. Kayapa, 2014 yılında ıslah OSB statüsüne kavuşarak büyümeye başlamıştı.

Türkiye'de 2014'ten itibaren 283 OSB kuruldu!

OSB’lerdeki 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildi ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandı. Bakan Fikri Işık 2014 itibarıyla 283 OSB kurulduğunu bildirdi.

Antalya OSB'de arsa fiyatları arttı!

Halen 220 sanayicinin yatırım için beklediği Antalya OSB’de arsa metrekare birim fiyatları 35 dolardan 65 dolara çıktı. 2014’de ticari hacmini yüzde 10, istihdamını yüzde 22 artıran Antalya OSB temiz sanayi odaklı gelişmek istiyor

Antalya OSB’de arsa metrekare birim fiyatları 65 dolara çıktı!

Antalya OSB’de arsa metrekare birim fiyatları 35 dolardan 65 dolara çıktı. 2014’de ticari hacmini yüzde 10, istihdamını yüzde 22 artıran Antalya OSB temiz sanayi odaklı gelişmek istiyor.

Saf GYO 2014 yılının gelir tablosunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sermaye Piyasası mevzuatına göre 2014 yılına ait vergi dairelerine vergi usul kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı

OSB toplantısında satış fiyatları değerlendirildi!

Organize Sanayi Bölgesine ait 2014/1 inci Dönem Parsel Durum Komisyon toplantısı İscehisar Mermer İhtisas OSB Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, OSB' lerde verilen Tapular, İnşaat ruhsatları, Yapı Kullanma İzinleri, İş Yeri Açma ve Çalışına Ruhsatlar

osb kanunu 2014 Haberi

osb kanunu 2014


Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yapılan negatif ayrımcılık nihayet son buldu. 20 Şubat'ta kabul edilen torba kanun tasarısı ile artık OSB'lerde yapılan bina yatırımları da finansal kiralama (leasing) ile yapılabilecek. İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere 'teminat' bulamadığı için yarım kalan yatırımlar tamamlanacak. Maliyet ucuzlayacak, vadeler uzayacak.


Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda, bu bölgelerdeki taşınmazların alımında ve yapımında finansal kiralama yapılması yasaklanırken; OSB dışındaki yatırımcılara bu olanak tanınıyordu. Böylece planlı sanayileşmenin en önemli unsuru olan OSB'ler bir anlamda cezalandırılırken, yatırımların bölge dışına kaymasına neden oluyordu. OSB'lerin uzun süredir şikayet ettiği bu konu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın önerisi ile torba kanun tasarısına girdi.


20 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun ile artık OSB'lerde alınan taşınmazlar da finansal kiralamaya konu olabilecek. Ancak bunun...