08 / 05 / 2024

OSB sorunları

OSB sorunları

Üretim alanında faaliyet gösteren firmalar fabrika yatırımı için OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyor. MFK Makine yatırım için sıraya girdi.

Yatırımcılar OSB sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Üretim alanında faaliyet gösteren firmalar fabrika yatırımı için OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyor. MFK Makine yatırım için sıraya girdi.

OSB'lerin elektrik tedarikçileri ile yaşadığı sorunlar mecliste!

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

İstanbul'a iki yeni OSB kurulmalı!

İSO tarafından düzenlenen "İstanbul Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı toplantı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

OSB'lerin yapılaşma ve yönetim sorunları TBMM gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici OSB'lerin yönetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ekici sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sordu.

Bayburt OSB’ye 14 milyon TL ödenek!

2000 yılında kurulan Bayburt OSB’nin sorunları çözüme kavuşuyor. Kalkınma Bakanlığı, Bayburt OSB’nin içme suyu, telekomünikasyon, kanalizasyon gibi altyapı yatırımları için 14 milyon lira ödeneği onayladı.

Bursa OSB'lerinde yatırım atağı başladı!

Bursa OSB’leri yeni girişimci çekebilmek, altyapı sorunlarını çözebilmek, istihdamı artırabilmek için yatırım atağında. OSB yönetimleri ağırlıklı olarak eğitim, Ar-Ge, alt ve üstyapı çalışmalarına odaklanmış durumda.

Manisa Turgutlu OSB projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Manisa Turgutlu 1. OSB projesine ilişkin sorunlar Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından meclise taşındı. Akçay sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

Özkan Özgüven: OSB'de yatırımcıların sorunlarını çözeceğiz!

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımlar ve çalışmaları değerlendirme toplantısında müteşebbislerle bir araya geldi. Özgüven, yatırımcıların karşılaştığı sorunları çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

Bolu OSB'nin altyapı sorunları çözüldü!

Bolu OSB Müdürü "Büyük ticaret merkezlerine yakınlığımız ile cazip bir yatırım sahası olan bölgemiz 74 hektarlık ilave kısmının işletmeye açılmasıyla birlikte bölgedeki istihdam sayısını üçe katlayacak." dedi...

Vahit Yıldırım: OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım ve beraberindeki OSBDER heyeti, sanayi camiasının sorunlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'a iletti. Yıldırım, "OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz" dedi.

Adana'da Sanayi siteleri sorunları masaya yatırıldı!

Adana'da kamu, yerel yönetimler, TOBB’a bağlı odalar, OSB ile sanayi sitelerinin birliktelik tablosunun sergilendiği toplantıda, ulaşım, su, kanalizasyon, kent estetiği ve drenaj kanalı sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Kemalpaşa OSB yönetimi enerji projelerine odaklandı!

Tüzel kişilik sorunlarını geride bırakan Kemalpaşa OSB, şimdi de artan enerji ihtiyacına çözüm arıyor. OSB yönetimi Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Güneş Enerjisi Santrali, Yiğitler Barajı gibi bir dizi enerji projesine odaklandı

Tarihi Kemeraltı'nın sorunları yeni projelerle çözülecek!

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “Birlik ve kent yöneticileri ile çarşıdaki esnafa danışarak sorunları çözeceğiz” dedi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Size hep destek verdik, vereceğiz ” diye konuştu

OSB sorunları Haberi

OSB sorunları

Bursa'da faaliyet gösteren Boeing'e kuyruktan CERN'in hadron çarpıştırıcısına kadar geniş bir alanda üretim yapan MFK Makine yatırım için sıraya girdi.


Firma, 5 yıldır Ankara'daki Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi'nde bürokrasinin bitmesi için bekliyor. 


MFK Makine'nin Genel Müdürü Muhsin Mardin açıklamasında 10 milyon dolarlık yatırımla 100 kişiye iş sağlayacak olan ve siparişi hazır fabrikanın yatırımı için bir türlü onay alamadıklarını belirtti. MFK Makine'de 200 kişi çalışıyor. 


Mardin, OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini yatırımcılar da dört gözle beklediğini söyledi. Mardin, "Biz Otokar'a ve FNSS'ye tank gövde ve kulesi dökümünü yapıyoruz. Ayrıca Boeing, Ambreir şirketlerine parça üretiyoruz. Halen CERN'de girebileceğimiz birçok ihale var. Ama fabrika yatırımı yapamadığımız için hem siparişler hem de ihaleler kaçıyor" diye...