03 / 05 / 2024

Vahit Yıldırım: OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz!

Vahit Yıldırım: OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım ve beraberindeki OSBDER heyeti, sanayi camiasının sorunlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'a iletti. Yıldırım, "OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz" dedi.



0.7 emsalin yetersiz olduğunu söyleyen OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım"OSB'lerde emsal oranlarının 1 'e çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi. 


OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım ve beraberindeki OSBDER heyeti, sanayi camiasının sorunlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'a iletti. Yıldırım, "OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz" dedi. İcraatçı yönüyle bilinen Bakan Işık, çalışmaların talimatını verdi. 


Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret eden OSBDER heyeti, endüstriyel iyileştirmeleri konusundaki taleplerini Bakan Işık'a iletti. 


Çerkezköy OSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, Atatürk OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, Anadolu OSB Başkanı A o Hüseyin Kutsi Tuncay, Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve Polatlı OSB Başkanı Erol Ünal'ın katıldığı ziyarette emsal oranları konusu öne çıktı. OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım; "OSB'lerde emsal oranlarının l'e çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi. OSBDER heyeti, emlak vergilerini ve sanayi odası mevzusunu da Bakan Işık'ın gündemine taşıdı OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, sanayicilerin sorunlarını sanayinin en tepe ismine anlattı. 0.7 emsalin yetersiz olduğunu anlatan Yıldırım;" Bölgelerdeki emsal oranları mutlaka l'e çekilmeli. Sanayinin güçlü olduğu yerlerde bu acil bü" ihtiyaçtır" dedi. Yıldırım, emsal standardının l'e çekilmesinin Türkiye'de sanayiye önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek; "Ülkemizde 0.7 olan emsal rakamları, gelişmiş ülkelerde 1 oranında seyrediyor. 10 bin metrekareyi aşan tesislerimiz var, yer sıkıntısı yaşamayan sanayicimiz yok denecek kadar az. Bu sebeple düzenleme talep ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Bakan Işık, OSBDER Başkanı Yıldınm'm taleplermi müteakiben konuyla ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi. Işık, OSB'lerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldııım'dan emsal oranlan talebiyle ilgili çalışma yapmasını ve rapor sunmasını istedi. Yıldırım ve beraberindeki sanayiciler, OSB'lerin emlak vergisi konusunu da gündeme taşıdı. Bakan Işık; "Burası sizin makamınızdır, pratikte doğabilecek sorunları asgari düzeye çekebilmek için çalışmalarda bulunacağız" diye konuştu. 


OSBDER heyeti, sanayicinin temsil hakkının teslim edilmesi gerektiğini ifade etti. Atatürk OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, sanayiciyle ticaret erbabının çıkarlarının örtüşmeyeceğini ifade etti. Uğurtaş; "Gelişmiş illere sanayi odası şart" diye konuştu. 


En son kumlan sanayi odasının 1989 tarihli olduğunu belirten Çerkezköy OSB başkanı Ömer Sarıoğlu ise, Tekirdağ'daki ve diğer illerdeki sanayi odası ihtiyacını dile getirdi. Türkiye'de en tepe kurumların bile ayrıldığını belirten Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da; "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bile rasyonel bir kararla ayrıldı, odalar konusunda da yapılması gereken budur" açıklamalarında bulundu. 


Hürses 


Geri Dön