07 / 05 / 2024

OSB yeni istihdam

OSB yeni istihdam

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin yüzde 60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. 

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

İş arayanlara müjdeli haber! 24 bin 169 personel alınacak! Tarihleri kaçırmayın

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesi dahilinde yeni iş ilanı yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanmış olan teşvik belgeleri ile toplam olarak 24 bin 169 yeni istihdam için önemli bilgiler geldi. İşte detaylar…

OGM sınavsız 338 sözleşmeli personel alacak! KPSS'den 60 puan alan herkes başvurabilir! İşte OGM personel alımı şartları

OGM koruma görevlisi, şoför, temizlik görevlisi gibi pozisyonlarda 338 yeni istihdam sağlayacak. Peki OGM personel alımı başvuru şartları neler? İşte OGM Personel alımı 2022...

İşsizlere müjdeli haber! Bakanlıkta aylık 8 bin 294 lira ile işe girmek mümkün! Sakın bu fırsatı kaçırmayın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre; bakanlık kapsamında 50 bin yeni istihdam sağlanacak. Aylık ise yaklaşık olarak 8 bin 500 liraya kadar maaş verilecek. İşte detaylar…

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

İstihdamı arttırmak için yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İşte detayları ile yeni istihdam modeli Üretim Sürecine Katılım Programının ayrıntıları!

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Renault Megane Sedan'ın yeni üretimine başlanacağı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Karsan CEO'su Okan Baş, bu üretimle birlikte yeni istihdam sağlayacağını açıklayarak otomobil şirketinin 2022 senesi ile ihracatı ve ciroyu ikiye katlayacağını öngördüklerini bildirdi.

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 8 firmaya yer tahsisi!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer OSB’de birçok firmaya yer tahsis edildi. Toplam 348 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle kurulması planlanan fabrikalarda 3 bin 335 yeni istihdam sağlayacak. 

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Afyonkarahisar OSB'ye 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleniyor!

Afyonkarahisar OSB'ye çok sayıda büyük ve orta ölçekli yatırım talebi geldiğini belirten OSB Başkanı Bekir Yeşilay, talepleri karşılamak amacıyla bölgeyi 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleyerek büyüteceklerine dikkat çekti.

OSB yeni istihdam Haberi

OSB yeni istihdam

Türkiye’nin organize sanayi bölgelerinde (OSB) elektrik fiyatlarındaki artış ilk sekiz ayda yüzde 60’ı buldu. Sanayici enerji faturalarındaki artış nedeniyle üretimin zarar görmemesi için istihdam teşviki bekliyor. 

Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan ve Hilal Sönmaz'in haberine göre mevcut fabrikaların korunabilmesi için ikinci vardiyada çalışan işçiler üzerindeki yüklerin tamamen kaldırılması gerektiği de belirtiliyor. Ayrıca İşsizlik Fonu’nun ödenmesi konusunda da yeni bir planlama isteniyor.

İç Anadolu Bölge İstişare Toplantısı öncesi DÜNYA’ya açıklamalar yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha fark edildi. Cumhurbaşkanımız da sanayicilerimiz de bunun altını çiziyor. 1994, 2001 ve 2007’de nasıl aştıysak, içinde bulunduğumuz bu süreci de öyle aşacağız. Ülkenin geleceği için üretime dönülmesi ve üretimin teşvik edilmesi gerekiyor” diye açıklama...