30 / 04 / 2024

OSBler

OSBler

Geçtiğimiz aylarda Münir Şahin ve Biofarma gibi firmaları yabancılardan satın alan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz açıklamalarda bulundu.

Serbest Bölgeler Kanunu Tasarısı neler hedefliyor?

Türkiye’nin ithalata bağımlı olduğu ürünlerin yerli üretimi için serbest bölgeler cazibe merkezi olacak. Serbest Bölgeler Kanunu, 3 gün önce toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) ana gündem maddesi idi.

OSBler Haberi

OSBler

Geçtiğimiz aylarda Münir Şahin ve Biofarma gibi firmaları yabancılardan satın alan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Satın aldığımız şirketleri satın alarak eskisinden daha iyi seviyeye çıkarıyoruz. Organize sanayi bölgelerinde 50 bin liraya satın alınabilecek fabrikalar var. Yatırımcı yenisini almaktansa eskisini alıp revize etmeli” dedi.



Geçtiğimiz Kasım ayında 85 yıllık Türk şirketi Münir Şahin'i Lüksemburglu yatırım fonu Ivory'den satın alarak Türkiye'ye kazandıran SBK Holding, yeni şirketler peşinde. Firma, bu amaçla İngiliz Sermaye Piyasası Kurulu FCA tarafından regüle edilen ve denetlenen portföy şirketi AIM ile işbirliği anlaşması yaptı. SBK'nın Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, AIM'den toplam 600 milyon dolar fon aktarılacağını belirtirken, “Bu rakamın 200 milyon doları seçim öncesinde, 400 milyon dolarınınsa seçim sonrasında aktarılmasını bekliyoruz. Bu fonla...