06 / 05 / 2024

OSBlerde istihdam sorunu

OSBlerde istihdam sorunu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fileri İşık; organize sanayi bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın 2 yıl daha uzatıldığını söyledi.

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarının istihdam sorunu mecliste!

Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının istihdam sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaziantep'te konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı..

Hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunu konut ve istihdam!

GAİMDER üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Fatma Şahin, Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunlarının konut ve istihdam olduğunu söyledi

Mili Reasürans binasının imar sorunu çözüldü!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Teşvikiye Maçka Caddesi üzerinde bulunanİş Bankası'nın bir kuruluşu olan Milli Reasürans ile istanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıldır devam eden imar sorunu çözüldü.

Sanayi istihdamı, 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bin oldu!

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Sanayi istihdamı 282 bin kişi arttı!

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Kuyubaşı TOKİ'nin altyapı sorunu çözülüyor!

Mücavir alanın dışında olmasına rağmen önceki yıllarda yaşadığı su sorunu çözen Batman Belediyesi, şimdi de kanalizasyon şebekesini tümden değiştiren bir projeyi hayata geçirerek Kuyubaşaşı TOKİ'nin alt yapı sorunlarına nihai çözüm getiriyor.

İdris Güllüce: Çevre kirliliği ve ekolojik tahribat her ülkenin ortak sorunu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Toplu Açılış Töreni'nde, hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olduğunu belirtti.

Okmeydanı tapu sorunu nasıl çözülecek?

Okmeydanı'nın tapu sorunu nasıl çözülecek? Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında tapu soruları ve cevapları neler? Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı sakinlerinin tapu sorularını www.vatandasinokmeydani.com sitesinde böyle yanıtlıyor...

İnşaat sektöründe istihdam 2,3 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2014 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Turizmde kadın istihdamının artırılması için 110 milyon Euro destek verilecek!

Turizmde kadın istihdamının artırılması için adım atan Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesiyle sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına 10 milyon avro hibe verecek.

OSBlerde istihdam sorunu Haberi

OSBlerde istihdam sorunu


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fileri İşık; organize sanayi bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın 2 yıl daha uzatıldığını, böylece yatırımcılar için parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı artırmayı amaçladıklarını söyledi. 


Bakan Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi.  Bugün itibariyle OSB'lerde 48 bin sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam imkânı sağlandığını belirten Bakan İşık, "Boş parsellerin tahsisinin yapılması ve oralarda da üretimin başlamasıyla birlikte, bu sayının 2 milyon 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu. İşık, 2015 yılı içerisinde...