09 / 05 / 2024

OSBlerdeki parseller

OSBlerdeki parseller

Bakanlar Kurulu, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin süreyi 2 yıl uzattı.Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrasya GYO Arnavutköy'de 261 ve 944 parseller ait değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Deliyunus Köyü 261 ve 944 parseller  yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Sultanbeyli’de yeni parseller askıda!

Sultanbeyli’de 1561'inci parselin Necip Fazıl ve Hasanpaşa mahallelerinde kalan kısmı askıya çıktı. İlçenin tüm mahallelesinde kadastro ölçümleri devam ederken, parseller tapu verilmeye hazır hale getirilecek.

Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Tesisleri'nin yıkılma kararına tepki!

Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Tesislerinin yıkılma kararına mahalle halkı ve kulüp sporcuları ve aileleri tepki gösterdi. Mahalle gençlerinin de kullandığı alanın yıkılma sebebi olarak ise gecikmiş kira borçları ve artan kira ücreti gösteriliyor.

Atakule GYO Obaköy İş Merkezi'nin 2015 değerlemesini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi, 487 Pafta, 2937 Ada, 45-46 Parseller için hazırlatılan yıl sonu Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı.

Avrasya GYO Arnavutköy'deki gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Avrasya Yatırım Ortaklığı Arnavutköy İlçesi, Deliyunus Köyü, 261 ve 944 parseller değerleme raporu revizesine ilişkin değerleme raporunu yayınladı. İşte değerleme raporu..

Gölcük Yalı Evleri'nin restorasyonu tamamlandı!

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki 165-166 parseller üzerinde bulunan eski Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkıyor.

Metbay İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metbay İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmet Baydeniz tarafından 80 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Ümraniye, Parseller Mahallesi, Erguvan Sokak Enes Apartmanı'nda kuruldu.

Burdur Armutlu'da imar planı değişikliği itirazları reddedildi!

Burdur Gölhisar'ın Armutlu Mahallesi'nde bulunan 52 ada 71 ve 72 no’lu parseller için hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazların reddedildi.

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

Mahkeme Ispartakule'deki tedbir kararını bozdu!

İnnovia, Apricot Garden, Koza 1 ve Koza 2 projelerinden sonra İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin tedbir koyduğu parseller üzerinde yükselen ve Hasanoğlu İnşaat'a ait olan Banu Evleri projesinde de tedbir kararı kalktı.

Edirne OSB'de 550 metrekarelik son parsel de satıldı!

Maliye Eski Bakanı Kemal Unakıtan döneminde temelleri atılan Edirne Organize Sanayi Bölgesinde 550 metrekarelik son parsel de satıldı. Satılan son parselle birlikte OSB’de yer kalmazken önümüzdeki yıllarda yeni parseller satışa çıkarılacak.

Esenler Oruçreis imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi, 1082 ada, 14, 15 ve 16 parseller ve 1082 ada, 2 ve 1142 parsellere ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

OSBlerdeki parseller Haberi

OSBlerdeki parseller

Buna göre Kurul, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen, OSB'lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasını kararlaştırdı. 


Karar, 12 Nisan 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe...