01 / 05 / 2024

osmangazi belediyesi restorasyon

osmangazi belediyesi restorasyon

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor.

Bursa Kayhan'daki tarihi yapı yeniden inşa ediliyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden Kayhan Mahallesi’nde, 20’inci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ediyor.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi Belediyesi depreme dayanıksız binayı yıktı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu belirlenen binanın yıkımının gerçekleştirdi. 

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Osmangazi Belediyesi vezneleri hafta sonu açık!

Osmangazi Belediyesi, 2019 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinde vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için vezneleri hafta sonu kapatmayacak.

Osmangazi Belediyesi metruk binaları tek tek yıkacak!

Osmangazi Belediyesi, Seçköy Mahallesi'nde vatandaşın güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı. Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, yoğun şikayetler aldıklarını belirterek yıkımların devam edeceğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa için yeni projeler!

Hayata geçirdiği vizyon projelerle Bursa’ya değer katan Osmangazi Belediyesi, yeni projeler için düğmeye bastı.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Osmangazi Belediyesi'nin 2019 bütçesi 638 milyon TL!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçesinin 638 milyon TL olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor.

osmangazi belediyesi restorasyon Haberi

osmangazi belediyesi restorasyon

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, inşaatını tamamladığı 5 SMÖ yapıyı, açılışını yaparak Bursa Ticaret Borsası’nın kullanımına sundu. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, bölgede hayata geçireceği 6 sivil mimari örneği yapı için de hızlı bir şekilde çalışmalara başlayan Osmangazi Belediyesi, açılıştan sonra inşa edilecek yeni binanın da temelini attı. Bursa’nın geleneksel mimarisinin izlerini taşıyan yapılar, Bursa Evleri Kültür Adası ve Ördekli Kültür Merkezi ile bütünleşerek ketin merkezinde yeni bir kültür ve turizm aksı oluşturacak.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun da katılım gösterdiği törende açıklamalar yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi şehir Bursa’da gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile ‘Eski Şehir’i ortaya çıkardıklarını belirtti. Gece gündüz çalışarak şehri yenilediklerini dile getiren Dündar, “Modern bir şehir...