30 / 04 / 2024

Osmangazi EDAŞ ihalesi

Osmangazi EDAŞ ihalesi

2010’ da özel sektöre devredildikten sonra devlete borcunu ödemeyen ve yönetimine EPDK tarafından el konulan elektrik dağıtım şirketi olan Osmangazi EDAŞ’ ın geleceği belirsizliğini koruyor.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa'da satılık 4 arsa!

Osmangazi Belediye Başkanlığı Bursa Osmangazi'de yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 16 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Osmangazi Belediyesi, Bursa'da 7 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 7 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediyesi, Bursa'da iki arsa satacak!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 5 Ekim'de yapılacak.

Osmangazi Belediyesi Bursa'da 4 arsa satacak! 

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan beş adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Bursa Osmangazi 690 konut ihalesi bugün!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, Bursa Osmangazi'de 690 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Bursa Osmangazi 690 ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın saat 11:30'da gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Osmangazi Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni millet bahçeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştiriyor. 

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Osmangazi'de 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Konut yatırımları dışında eğitim yatırımlarında da gaza basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Osmangazi'de iki yeni okul inşa edecek.

Bursa Osmangazi Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Osmangazi Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Osmangazi EDAŞ ihalesi Haberi

Osmangazi EDAŞ ihalesi

Daha önce teklif veren ancak devralamayan Polat Yol Yapı’nın, Çinli CMEC şirketi ile ortaklığı görüştüğü öğrenildi. 


ELEKTRİK dağıtım özelleştirmeleri kapsamında 2010 yılında Yıldızlar SSS Holding’e devredilen Osmangazi EDAŞ’ın durumuyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Bugünlerde enerji kulislerinde, Çinli China Machinery Engineering Corporation’un (CMEC), Polat Yol Yapı şirketiyle ortak olarak Osmangazi EDAŞ’la ilgilendiği ve şirket hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) bilgi aldığı konuşuluyor. Ancak diğer taraftan, Eskişehir, Afyon, Bilecik, Kütahya ve Uşak’ın elektrik dağıtımını gerçekleştiren Osmangazi EDAŞ’ın Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş.’ye (TETAŞ) olan borçları birikmeye devam ediyor. 



PARA ÖDEYEMEDİ


Osmangazi EDAŞ’ın özelleştirme ihalesi sonrasında yaşanan gelişmeler oldukça karışık. Yıldızlar SSS Holding, 1.4 milyon abonesi bulunan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hisselerinin tamamını 2010’da 485 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi’nden devraldı. Ancak kısa...