06 / 05 / 2024

Osmangazi Medine Camii kentsel dönüşüm

Osmangazi Medine Camii kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediyesi Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan Medine Camii etrafındaki 2 binayı kamulaştırarak yıktı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yıkılan binaların yerine mahalleye nefes aldıracak güzel bir meydan inşa edeceklerini söyledi.

Osmangazi Demirtaş Merkez Cami açıldı!

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Demirtaş Merkez Camii, düzenlenen törenle açıldı. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik camii, özellikle mimarisi ile dikkat çekti.

Osmangazi Hacı Adem Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi ve hayırsever vatandaşların işbirliğinde hayata geçirilecek olan Kemerçeşme Mahallesi Hacı Adem Camii’nin temeli, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı törenle atıldı.

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Osmangazi İmam-ı Azam Camii yenileniyor!

Osmangazi Belediyesi, ibadetin yanı sıra vatandaşların buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Osmangazi Bağlarbaşı Ziraat Camii'nin inşaatı tam gaz!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapımı devam eden Bağlarbaşı Ziraat Camii’nde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı

Ümraniye Medine Camii hizmete açıldı!

Medine camiinin bazı bölümleri Ümraniye belediyesi tarafından yenilenerek Başkan Hasan Can'ın katılımıyla Sabah Namazı Buluşması'nda hizmete açıldı.

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Osmangazi Emek'e kapalı pazar alanı müjdesi!

Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve bahçe düzenlemeleri yapılan Emek Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Yenibağlar Camii, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bursa Medine Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’da Büyükşehir Belediyesi ile hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen 1500 kişi kapasiteli Medine Camii’ni hizmete soktu.

Bingöl İnalı Mahallesi'nde Medine caminin temeli törenle açıldı!

Bingöl'deki İnalı Mahallesi’nde Medine Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine birçok kişi katıldı.

Osmangazi yeni bir meydana kavuştu!

Osmangazi Belediyesi’nin mahallelere nefes aldıran park, meydan ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Koğukçınar’da Ulufeli Çınar Camii çevre düzenlemesiyle çocuk parkı ve meydan hizmete açıldı.

Kütahya Medine Camii hizmete açılıyor!

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde inşaatına 2 yıl önce başlanan ve yarın cuma namazı öncesi ibadete açılacak olan camide, 720 kişinin aynı anda ibadet edebileceği belirtildi.

Kütahya Medine Camii yarın açılacak!

Kütahya’da yapımı tamamlanan Medine Camii, yarın Vali Şerif Yılmaz’ın da katılacağı törenle ibadete açılacak. Başkan Ali Yıldız, caminin 550 bin TL’ye mal olduğunu dile getirdi.

Osmangazi Medine Camii kentsel dönüşüm Haberi

Osmangazi Medine Camii kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediyesi Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan Medine Camii etrafındaki 2 binayı kamulaştırarak yıktı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yıkılan binaların yerine mahalleye nefes aldıracak güzel bir meydan inşa edeceklerini söyledi.


Osmangazi Belediyesi mahallelerle nefes aldıracak meydan ve yeşil alanlar kazandırmak adına kamulaştırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yürütülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Mehmet Akif Mahallesi’nde imar planlarında yeşil olarak görünen bölgede yer alan 2 bina kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkıldı.


Yıkım çalışmalarını inceleyen Başkan Dündar, “Osmangazi’nin yenilenmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mehmet Akif Mahallemiz kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölge. Burada imar planlarının uygulanmasıyla birlikte yeşil alan, meydan ve cami etrafının açılması konusunda yürüttüğümüz çalışmalar var. Bu çalışmalar kapsamında kamulaştırdığımız iki binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından kamulaştırma sonucu elde edilen alana meydan...