21 / 05 / 2024

osmangazi meydan dönüşümü

osmangazi meydan dönüşümü

Osmangazi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren çarşı ve meydanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor. Belediye Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Panorama Bursa 1326 Müzesi gibi projeleri de hayata geçirecek.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Kentsel dönüşüm sırası Altıparmak’ta!

Bursa'da Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırası Altıparmak ve Çarşamba'ya geçti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm planlarını anlattı.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Soğanlı Dönüşüm Projesi Millet Bahçesi ile taçlanıyor!

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Türkiye’de kentsel dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Millet Bahçesi ile taçlandırıyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kent merkezine taşınıyor!

Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılığında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, proje dahilinde inşa edilecek daireleri, kent merkezindeki kentsel dönüşüm sahasında yer alan lojmanlar ile takas edecek.

osmangazi meydan dönüşümü Haberi

osmangazi meydan dönüşümü

‘Türkiye’de ilk kentsel dönüşüm master planı yapan belediye’ olarak anılan Osmangazi, Bursa’da yeni bir şehircilik felsefesi oluşturmayı hedefliyor. Gündüz saatlerinde 1,5 milyon civarında nüfusu ağırlayan ilçe, aynı zamanda yerli yabancı turistlerin uğramadan geçmediği pek çok tarihi ve turistik mekana sahip. Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçedeki tarihi dokuyu yenilemeye, özel ve kamu binalarını yıkarak kent merkezini yeniden inşa etmeye odaklandı. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1’inci etap 1’inci kısmının ihalesi yapıldı. 42 hektarlık alanı kapsayan projenin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan ihale için 9 firma dosya alırken, ihaleye 3 firma katıldı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın geleceğinin kentsel dönüşümde olduğunu belirterek, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile start verdik. Demirkapı Kentsel Dönüşüm ve Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projeleri ile...