26 / 07 / 2024

Osmaniye Çukurova osb yatırımları

Osmaniye Çukurova osb yatırımları

Osmaniye'de 223 yerli ve yabancı girişimci arazi engeliyle karşı karşıya kaldı. 5 milyar dolarlık yeni yatırım talebi olan yatırımcılara arazi engeli nedeniyle dönüş yapılamıyor.

Osmaniye'nin 2'inci OSB'sinde çalışmalar hız kesmiyor!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 100 doluluğa ulaşması sebebiyle başlatılan 2'nci OSB'de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çukurova Havalimanı’nda ikinci ihale de iptal!

Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde hizmet vermesi planlanan ancak 7 yıldır tamamlanamayan Çukurova Havalimanı için açılan ikinci ihale de iptal ediliyor...

Osmaniye 2. OSB projesine arazi engeli!

Osmaniye'de 223 yerli ve yabancı girişimci arazi engeliyle karşı karşıya kaldı. 5 milyar dolarlık yeni yatırım talebi olan yatırımcılara arazi engeli nedeniyle dönüş yapılamıyor.

İsa Akdağ: Çukurova turizmi güçlenmeli!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, , Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin birer kültür hazineleri olduğunu belirterek, yetkilileri Çukurova bölgesinin tanıtımı için birlikte hareket etmeye çağırdı.

Osmaniye OSB hızla gelişiyor!

Osmaniye Valisi ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, 135 parsel üzerinde 97 işletmenin üretim yaptığı bölgede taşeron firmalarda çalışanlarla birlikte yaklaşık 11 bin 500 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Osmaniye OSB'de icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Osmaniye 1. İcra Dairesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam bedeli 7 milyon 99 bin 566,70 TL olarak belirlendi.

Doğu Akdeniz'in yatırım üssü: Osmaniye OSB!

Osmaniye OSB, kurulduğu günden beri sunduğu altyapı imkanları ile birlikte coğrafi konumunun getirdiği avantajlarla ülkemizde yatırım yapılabilecek bölgelerin başında yer alıyor..

Çukurova'nın geleneksel huğ evleri müzede sergileniyor!

Çukurova yöresinde ot, çalı ve çamurdan yapılan geleneksel evin iki örneği, yeni nesillere tanıtılması amacıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde sergileniyor..

Osmaniye OSB'de icradan 3.4 milyon TL'ye satılık üretim tesisi!

Osmaniye 1. İcra Dairesi; Osmaniye Toprakkale'de yer alan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisini satışa çıkarıyor. Tesisin toplam bedeli 3 milyon 459 bin 686 TL olarak belirlendi.

Osmaniye OSB Erzin Limanı ile ihracatını arttıracak!

3'üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı'nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak

Erzin Limanı Osmaniye OSB'nin ihracatını artıracak!

3’üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı’nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak

Osmaniye Kadirli OSB genişliyor!

Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana, 2005 yılında kurulan Kadirli OSB’de şu anda 38 parsel bulunduğunu ifade ederek, şu anda üretimde 24, inşaat aşamasında 3, proje aşamasında 7 firmanın bulunduğunu ve 2 boş parselin olduğunu söyledi...

Osmaniye OSB genişleyecek yada yenisi kurulacak!

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yatırım yapmak için iş adamlarının sırada beklediği Organize Sanayi Bölgesi’ nin (OSB) ya genişletileceğini ya da ikincisinin kurulacağını söyledi....

Osmaniye Çukurova osb yatırımları Haberi

Osmaniye Çukurova osb yatırımları

Osmaniye'de 223 yerli ve yabancı girişimcinin toplam 5 milyar dolarlık yeni yatırım talebine arazi engeli nedeniyle yanıt verilemiyor. DÜNYA Gazetesi Adana Temsilcisi Recep Şenyurt'un sorularını yanıtlayan Osmaniye Valisi Kerem Al, OSB'nin bitişiğinde bulunan 10 bin dönüm hazine arazisinin 2'inci OSB projesi için bir fırsat olduğunu, ifade ederek, "Ancak Devlet Su İşleri (DSİ) 200 metre derinlikte olduğu iddia edilen su havzası nedeniyle bu araziyi yatırımcılara tahsis edemiyor. Bu alanın yeraltı sularını da koruyacak şekilde bir sistem dahilinde sanayi alanına dönüştürülmesini ve yatırımcıya açılmasını talep ediyoruz" dedi. 


Türkiye'nin her ili gibi Osmaniye'nin de istihdam seferberliğinde yerini almak istediğini vurgulayan Vali Al, "Ancak ne yazık ki yatırım yapacak arazi yok. Sorunun çözülmesi durumunda Osmaniye Çukurova'nın en büyük üretim üssü olacaktır. Ülkemizin daha çok...